Γάζα: Σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα ο αρχηγός των ΕΔ Ασφαλείας της Χαμάς

Ο αρχηγός των Εθνικών Δυνάμεων Ασφαλείας της Χαμάς Τζεχάντ Μέιζεν, μαζί με μέλη της οικογένειάς του, σκοτώθηκε από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της Χαμάς.

Σκοτώθηκε η Τζαμίλα Χάντι, η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς

Η Τζαμίλα Χάντι, η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα μέλος του πολιτικού γραφείου της Xαμάς, σκοτώθηκε κατά την διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στην Γάζα, ανακοίνωσε η ισλαμική παλαιστινιακή οργάνωση.

Η Τζαμίλα Σάντι, 64 ετών, σκοτώθηκε χθες το βράδυ από τον ισραηλινό στρατό στην Τζαμπαλίγια, στον βόρειο τομέα της Γάζας, διευκρίνισε.

Η Τζαμίλα Σάντι εξελέγη το 2006 βουλευτής του Νομοθετικού Συμβουλίου, του κοινοβουλίου , το οποίο δεν λειτουργεί από τότε που η Χαμάς εκδίωξε την Παλαιστινιακή Αρχή από την Λωρίδα της Γάζας το 2007.

Το 2021, έγινε η πρώτη γυναίκα μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, που αποτελείται από 20 μέλη που προέρχονται από εσωτερικές ψηφοφορίες.

Η εκλογή της, μαζί με την συμμετοχή μίας ακόμη γυναίκας, της Φάτιμα Σουράμπ, στο πολιτικό γραφείο ex officio ως προέδρου της Επιτροπής των Γυναικών της Χαμάς είχε θεωρηθεί τότε από τους αναλυτές «θετικό μήνυμα» προς την διεθνή κοινότητα που δείχνει άνοιγμα μίας βαθιά πατριαρχικής κοινωνίας προς τις γυναίκες.

Νωρίτερα σήμερα, μέσα ενημέρωσης της Χαμάς μετέδωσαν ότι από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σκοτώθηκε στην Γάζα ο αρχηγός των Εθνικών Δυνάμεων Ασφαλείας της Χαμάς Τζεχάντ Μέιζεν, μαζί με μέλη της οικογένειάς του.

Νωρίς το πρωί, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι κατά την διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στην Γάζα σκοτώθηκε ο αρχηγός των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης της Χαμάς και πολλά άλλα μέλη των ειδικών ένοπλων δυνάμεων της ισλαμικής οργάνωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ