Επίχειρηση “Σιδερένια Ξίφη”: Ο Ισραηλινός Στρατός ξεκινά επιχείρηση μεγάλης κλίμακας

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF, Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν την επίχειρηση “Σιδερένια Ξίφη”, κηρύσσοντας μια κατάσταση συναγερμού πολέμου. Όπως ανέφεραν, οι IDF θα χρησιμοποιήσουν «βαριά χερσαία μέσα» κατά μαχητών.

«Στόχοι μας είναι να σκοτωθούν όλοι οι τρομοκράτες, όλες οι κοινότητες να απαλλαγούν από τους τρομοκράτες», τονίζει η ανακοίνωση του IDF. Προειδοποίησε επίσης όσους ζουν στο Ισραήλ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας να παραμείνουν μέσα στα καταφύγια μέχρι νεωτέρας. Η ανακοίνωση συνεχίζει ότι οι IDF πραγματοποιούν αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα και αργότερα θα συνεχίσουν με «βαριά χερσαία μέσα».

Ανέφεραν σήμερα ότι ότι σκότωσαν εκατοντάδες Παλαιστίνιους τρομοκράτες στο νότιο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες ώρες.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι τόνισε ότι οι μάχες μεταξύ Χαμάς και Ισραηλινών δυνάμεων συνεχίζονται και ότι αυτή τη στιγμή οι μάχες γίνονται σε 22 τοποθεσίες.

«Δεν υπάρχει κοινότητα στο νότιο Ισραήλ όπου δεν έχουμε δυνάμεις», ανέφερε ο Χαγκάρι.

«Υπάρχουν κοινότητες που έχουν εκδιωχθεί οι τρομοκράτες, αλλά θέλουμε να ολοκληρώσουμε πρόσθετες σαρώσεις της περιοχής πριν το ανακοινώσουμε”, πρόσθεσε.

Έκανε λόγο για «καταστάσεις ομηρίας» στους οικισμούς Οφακίμ και Μπέρι. «Υπάρχουν ειδικές δυνάμεις εκεί με ανώτερους διοικητές και διεξάγονται μάχες με πυρά».

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο», είπε.

Σε όλες τις περιοχές έχουν στηθεί οδοφράγματα.

Ο εκπρόσωπος του στρατού προειδοποίησε ότι κυκλοφορούν πολλές ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τις μάχες. «Ειπώθηκε ότι ο Νίμροντ Αλόνι (ένας ανώτατος στρατηγός) απήχθη, αυτό δεν είναι αλήθεια. Ειπώθηκε ότι ο Άβι Ροσενφελτ (διοικητής της Μεραρχίας της Γάζας) απήχθη, αυτό δεν είναι αλήθεια».

Ο ισραηλινός στρατός θα επιστρατεύσει όσες εφεδρικές δυνάμεις χρειαστούν – Ισραηλινοί στρατιώτες και διοικητές έχουν σκοτωθεί

Ο ισραηλινός στρατός θα προχωρήσει σε επιστράτευση όσων εφεδρικών δυνάμεων χρειαστούν, ακόμη και εκατοντάδων χιλιάδων, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. Τόνισε ότι Ισραηλινοί στρατιώτες και διοικητές έχουν σκοτωθεί από την επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί η Χαμάς. Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή μαίνονται μάχες σε 22 τοποθεσίες κοντά στα σύνορα του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας.

Έκανε λόγο για Ισραηλινούς άμαχους πολίτες που δολοφονήθηκαν, και για στρατιώτες και πολίτες που έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι πολέμου και όμηροι.

IDF: Επιβεβαιώνει ότι Ισραηλινοί στρατιώτες και πολίτες έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι από την Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι Ισραηλινοί στρατιώτες και πολίτες έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι από την Χαμάς και κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε συγκεκριμένα ότι «ισραηλινοί στρατιώτες και πολίτες» απήχθησαν κατά τη διάρκεια της διείσδυσης ενόπλων της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια σήμερα.

«Υπάρχουν στρατιώτες και πολίτες που έχουν απαχθεί (και κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας), δεν μπορώ να δώσω στοιχεία για αυτό αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι ένα έγκλημα πολέμου που διέπραξε η Χαμάς και θα πληρώσει το τίμημα», είπε ο εκπρόσωπος του στρατού σε δημοσιογράφους.

Ταυτόχρονα δυνάμεις του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού σκότωσαν δεκάδες Παλαιστίνιους μαχητές που επιχείρησαν να διεισδύσουν δια θαλάσσης στην ισραηλινή επικράτεια, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ