Ουκρανία: 2 νεκροί και 4 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα τις τελευταίες 24 ώρες

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν στη νότια Ουκρανία τις τελευταίες 24 ώρες από ρωσικά πυραυλικά πλήγματα, κυρίως στην πόλη Κρίβι Ριχ, γενέτειρα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Το βράδυ της Παρασκευής ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας ακόμη τραυματίστηκε στην Κρίβι Ριχ, στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ, από τον βομβαρδισμό κατοικημένης περιοχής, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η τραυματίας, μία 57χρονη γυναίκα, χτυπήθηκε από θραύσματα οβίδας και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Εξάλλου πυρκαγιά ξέσπασε στη διάρκεια της νύκτας σε βιομηχανικό συγκρότημα, έπειτα από ρωσικό πλήγμα, εξαιτίας του οποίου «υπέστησαν ζημιές σημαντικές υποδομές», σημείωσαν οι αρχές.

Πιο νότια, στην περιφέρεια της Χερσώνας, σειρά πληγμάτων έχουν προκαλέσει τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό ακόμη ενός από χθες Παρασκευή το πρωί.

Δύο τραυματισμοί από επιθέσεις αναφέρθηκαν επίσης στις περιφέρειες του Χαρκόβου και του Ντονέτσκ, στη ανατολική Ουκρανία.

Η ουκρανική προεδρία διευκρίνισε εξάλλου ότι πολλές περιοχές στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, περιλαμβανομένης της πόλης Αβντιίβκα, βρίσκονται «υπό από τα πυρά των Ρώσων».

Στην πόλη αυτή μαίνονται βίαιες συγκρούσεις από τα μέσα Οκτωβρίου και ο ρωσικός στρατός εξαπολύει από εκεί πολλές επιθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ