Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Χερσώνα και Χάρκοβο με οκτώ τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην περιφέρεια της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, και σε αυτήν του Χαρκόβου, στη βορειοανατολική, ενώ η Ρωσία ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι αναχαίτισε τρία ουκρανικά ναυτικά με επανδρωμένα σκάφη στη Μαύρη Θάλασσα.

Τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα 12χρονο παιδί, τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμό με “εμπρηστικά βλήματα”, στο χωριό Μπιλοζέρκα, ανατολικά της πόλης της Χερσώνας, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο.

“Είκοσι σπίτια, δίκτυο φυσικού αερίου και αυτοκίνητα και εμπορικά κτήρια υπέστησαν ζημιές”, προσθέτει.

Στην περιφέρεια του Χαρκόβου, 4 άνθρωποι τραυματίστηκαν και εισήχθησαν στο νοσοκομείο σε πλήγμα στο χωριό Μπόροβα, σύμφωνα με τον υπουργό.

Παράλληλα η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της νύχτας κατέρριψε έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Shahed με εκρηκτικά που εξαπολύθηκαν από την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε τρία ουκρανικά ναυτικά μη επανδρωμένα σκάφη στη Μαύρη Θάλασσα, τα οποία έμοιαζαν να είχαν στόχο τον κόλπο της Σεβαστούπολης, στην προσαρτημένη Κριμαία.

Σήμερα “γύρω στις 04:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), τρία μη επανδρωμένα σκάφη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων εντοπίστηκαν στο βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας”, πρόσθεσε.

“Κατά της ζώνης εντοπισμού” αυτών των ναυτικών σκαφών πραγματοποιήθηκε πλήγμα από πυραυλικό σύστημα, συνέχισε, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Επιθέσεις με μη επανδρωμένα σκάφη γίνονται συχνά στα ανοιχτά της Ουκρανίας και εντάθηκαν μετά την απόσυρση της Ρωσίας τον Ιούλιο από τη συμφωνία που επέτρεπε τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ