Σε εξέλιξη η άσκηση έρευνας και διάσωσης της μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης «Ποσειδών»

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς σήμερα το πρωί, η διημερίδα Έρευνας και Διάσωσης (SAR Workshop), η οποία διεξάγεται στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» από το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής/FRONTEX.

Σήμερα διεξάγεται πρακτική άσκηση διαχείρισης περιστατικού Έρευνας και Διάσωσης, υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ΝΑ της Ζακύνθου, με ρεαλιστικό σενάριο, το οποίο περιλαμβάνει σκάφος με επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, ανθρώπους στη θάλασσα κ.λ.π. με τη συνεργασία μεταξύ θαλασσίων και εναερίων μέσων.

Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Πειραιά (ΕΚΣΕΔ), με συντονιστικό ρόλο, καθώς και περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ΠΛΣ 139 και ΠΛΣ 920, το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 090 «ΓΑΥΔΟΣ», περιπολικό σκάφος της Ιταλικής Ακτοφυλακής (ITCG), ελικόπτερο της Ιταλικής Ακτοφυλακής (ITCG), ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) και ταχύπλοο σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του Παραρτήματος της Κέρκυρας (Ε.Ο.Δ.).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ