Σε ύφεση τα καιρικά φαινόμενα: Σε 50 περιστατικά στην Πάτρα επενέβη η Πυροσβεστική

Ύφεση εξακολουθούν να παρουσιάζουν τα καιρικά φαινόμενα, που εκδηλώθηκαν χθες το βράδυ με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, χρειάστηκε να γίνουν 15 απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και επιχειρήσεις, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, ενώ παράλληλα ελέγχθηκαν 50 περιστατικά για πλημμυρικά φαινόμενα.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, στις περισσότερες περιπτώσεις η στάθμη των συσσωρευμένων υδάτων ήταν σε χαμηλό ύψος και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να γίνουν περαιτέρω ενέργειες.

Ακόμη, η Πυροσβεστική κλήθηκε για περιστατικό συσσώρευσης υδάτων σε δρόμο έξω από κέντρο δημιουργικής απασχόλησης και τα παιδιά απομακρύνθηκαν με ασφάλεια έξω από το κτίριο.

Επίσης, σύμφωνα με την Hellenic Train, καταργούνται, λόγω κατολίσθησης, τα δρομολόγια του Οδοντωτού σιδηρόδρομου στην γραμμή Διακοπτό-Καλάβρυτα, έπειτα από εντολή του διαχειριστή υποδομής.

Τα περισσότερα προβλήματα στην Πάτρα καταγράφηκαν στο κέντρο της πόλης, με συσσώρευση υδάτων στις οδούς Όθωνος-Αμαλίας και Ηρώων Πολυτεχνείου, στην παραλιακή λεωφόρο Ακτή Δυμαίων, αλλά και σε δρόμους συνοικιών.

Στην περιοχή της Αιγιαλείας καταγράφηκαν προβλήματα στην παλαιά εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, κοντά στην περιοχή Ελαιώνα, στην Ναύπακτο υπήρξε συσσώρευση υδάτων στην οδό Καλυδώνος, ενώ συσσώρευση υδάτων υπήρξε σε δρόμους του Πύργου και στο Νεοχώριο της Αιτωλοακαρνανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ