Στ. Κασσελάκης: Αυτή είναι η πρώτη ήττα του Κ. Μητσοτάκη και δεν θα είναι η τελευταία

Από τη Νέα Υόρκη παρακολούθησε χθες τα αποτελέσματα του β’ γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με πηγές του κόμματος, και είχε συνεχή ενημέρωση από τους συνεργάτες του από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες.

Όπως ανέφεραν οι εν λόγω πηγές, στα γραφεία του κόμματος, στην πλατεία Κουμουνδούρου, βρίσκονταν ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του, Μανώλης Καπνισάκης, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, αλλά και οι δύο γραμματείς, Γιώργος Βασιλειάδης και Ράνια Σβίγγου, από τους οποίους ενημερώθηκε τόσο για την πορεία όσο και για τα τελικά αποτελέσματα, τη νίκη του Δημήτρη Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αυτή του Χάρη Δούκα στον Δήμο Αθηναίων, του Στέλιου Αγγελούδη στη Θεσσαλονίκη, αλλά και των υπολοίπων δημάρχων που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Σίμου Ρούσσου στο Χαλάνδρι και της Τίνας Καφατσάκη στου Ζωγράφου.

Ο κ. Κασσελάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα. Μάλιστα, σχολίασαν οι κομματικές πηγές, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε επενδύσει προσωπικά με συνεχείς επισκέψεις και διαρκή στήριξη στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουρέτα. Όπως είπε χαρακτηριστικά στους συνεργάτες του, «αυτή είναι η πρώτη “ήττα” του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και δεν θα είναι η τελευταία. Οι πολίτες έδειξαν πως δεν ανέχονται άλλο την κοροϊδία της κυβέρνησης».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με όλους τους υποψηφίους που κατάφεραν να εκλεγούν, προκειμένου να τους συγχαρεί προσωπικά για την επιτυχία τους και επικοινώνησε τόσο με τον Δημήτρη Κουρέτα όσο και με τους Χάρη Δούκα και Στέλιο Αγγελούδη, αλλά και άλλους δημάρχους που στήριξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στους οποίους τόνισε πως έδωσαν ένα μήνυμα «αντεπίθεσης» των προοδευτικών δυνάμεων, όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ