Champions League: «Μπάρτσα»… 3Χ3 πριν το clasico – «Τριάρα» της Φέγενορντ στην Λάτσιο

Η Μπαρτσελόνα έκανε το 3Χ3 στον 8ο όμιλο (2-1 την Σαχτάρ) και βρίσκεται, πλέον, «αγκαλιά» με την πρόκριση στα νοκ άουτ του Champions League, ενώ το «κανόνι» της Φέγενορντ, Σαντιάγκο Χιμένες, «χτύπησε» και την Λάτσιο με δύο γκολ στο τελικό 3-1, που φέρνει τους Ολλανδούς σε θέση ισχύος για την φάση των «16».

Δύο 24ωρα πριν από το πρώτο clasico με την Ρεάλ (28/10, 17:15), η Μπαρτσελόνα έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά τελικά διατήρησε το απόλυτο νικών, επικρατώντας με 2-1 της Σαχτάρ Ντόνετσκ, η οποία ηττήθηκε για δεύτερη φορά, μετά την αναμέτρηση της πρεμιέρας από την Πόρτο.

Πρωταγωνιστές των «μπλαουγκράνα», η εστία των οποίων παραβιάστηκε για πρώτη φορά στη διοργάνωση (8-1), ήταν ο Φεράν Τόρες και Φερμίν Λόπεθ. Από ασίστ του δεύτερου στο 28΄ ο πρώτος άνοιξε το σκορ, ενώ στο 36΄ αντιστράφηκαν οι ρόλοι κι από την πάσα του σκόρερ του 1-0 ήρθε το δεύτερο γκολ από τον 20χρονο επιθετικό, που εντάχθηκε στα τμήματα υποδομών σε ηλικία 13 ετών και επτά χρόνια μετά σκόραρε για πρώτη φορά στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου σε επίπεδο συλλόγων.

Η Φέγενορντ στηρίχθηκε στη δυναμική που παίρνει από την έδρα της (Ντε Κάιπ) και βάζοντας τις βάσεις από το πρώτο μέρος επικράτησε με το άνετο 3-1 της Λάτσιο, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Champions League.

Οι πρωταθλητές Ολλανδίας επιβεβαίωσαν για 16η φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ότι στο Ρότερνταμ είναι πολύ δύσκολο να ηττηθούν. Με τη «τριάρα» επί των «Λατσιάλι», έφτασαν τις 2 νίκες στο γκρουπ, ενώ διατήρησαν το αήττητο εντός έδρας στα τελευταία 16 ευρωπαϊκά ματς που έδωσαν με 14 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Η ιταλική ομάδα προερχόταν από αήττητο σερί 8 αγώνων σε φάση ομίλων του Champions League (3 νίκες – 5 ισοπαλίες), ωστόσο, δεν κατάφερε απόψε να το επεκτείνει στο «Ντε Κάιπ», γνωρίζοντας την πρώτη της ήττα στον όμιλο.

«Υπεύθυνος» γι΄ αυτό σε μεγάλο βαθμό ήταν ο Μεξικανός κορυφαίος σκόρερ της Φέγενορντ, Σαντιάγκο Τόμας Χιμένες, ο οποίος με δύο γκολ «άνοιξε λογαριασμό» στο Champions League.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ