CL: «Λύτρωση» από Μαγκουάιρ και Ονάνα για τη Μ. Γιουνάιτεντ – Το «3Χ3» έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης

Στη βραδιά των τεσσάρων «διπλών», στα έξι παιχνίδια της βραδινής «ζώνης» κατά την πρώτη μέρα της 3ης αγωνιστικής του Champions League, η πιο σημαντική νίκη σημειώθηκε από… γηπεδούχο και δη απ’ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η αγγλική ομάδα μετά από δύο σερί ήττες, έμεινε «ζωντανή» στη μάχη της πρόκρισης, μετά το 1-0 που σημείωσε δια πυρός και σιδήρου επί της εξαιρετικής Κοπεγχάγης, με σκόρερ τον Χάρι Μαγκουάιρ και ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Αντρέ Ονάνα, ο οποίος απέκρουσε πέναλτι του Λάρσον στο 90’+7′!

Ο διεθνής Άγγλος στόπερ, που έχει δεχθεί αμέτρητες φορές κριτική για τα λάθη που έχει κάνει στα μετόπισθεν των «κόκκινων διαβόλων», τούτη τη φορά ήταν ο παίκτης που έβγαλε τα… κάστανα απ’ τη φωτιά με το γκολ που σημείωσε στο 72ο λεπτό, ενώ ο διεθνής Καμερουνέζος γκολκίπερ που έχει κάνει ουκ ολίγα σφάλματα απ’ το ξεκίνημα της σεζόν, κράτησε το πολύτιμο τρίποντο για τη Γιουνάιτεντ.

Την ίδια ώρα η Ρεάλ Μαδρίτης, πέρασε με νίκη και από την έδρα της Μπράγκα με 2-1, έκανε το «3Χ3» κι επί της ουσίας εξασφάλισε από τώρα την παρουσία της στους «16» της διοργάνωσης. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βινίσιους Τζούνιορ (δύο ασίστ σε Ροντρίγο και Μπέλινγχαμ), η «βασίλισσα» πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων και δεν ένιωσε να απειλείται, ακόμη κι όταν ο Ντζαλό μείωσε στο 63′ στο τελικό 1-2.

Με το ίδιο σκορ (2-1) έφυγε με το διπλό απ’ την έδρα της Σεβίλης και η Άρσεναλ κι έπιασε την κορυφή στον 2ο όμιλο, έχοντας ως MVP τον Γκαμπριέλ Ζεσούς με καταπληκτική ασίστ στον Μαρτινέλι και τρομερό σουτ από πολύ δύσκολη θέση, ενώ η Νάπολι και η Σοσιεδάδ «απέδρασαν» με νίκες 1-0 απ’ το Βερολίνο και τη Λισσαβόνα αντίστοιχα κι απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης στον 3ο και 4ο όμιλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ