«Βόμβα» από τη Σαχτάρ στην Μπαρτσελόνα: Δεύτερη νίκη και κορυφή για Ντόρτμουντ

Το… ορεκτικό της πρώτης μέρας στην 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, περιείχε μία τεράστια έκπληξη στο Αμβούργο, όπου η «ξεριζωμένη» απ’ την έδρα της Σαχτάρ νίκησε με 1-0 την Μπαρτσελόνα κι έβαλε «φωτιά» στη μάχη για τη δεύτερη θέση του 8ου ομίλου. Την ίδια ώρα η Ντόρτμουντ έκανε το «2Χ2» εναντίον της Νιούκαστλ και μέσα σε δύο αγωνιστικές βρέθηκε στην κορυφή του 6ου ομίλου.

Στο «Volksparkstadion» του Αμβούργου, η Μπαρτσελόνα των τριών νικών στις πρώτες τρεις αγωνιστικές, παρατάχθηκε με μία φουλ έμπειρη ενδεκάδα, έχασε πολλές ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα, όμως η Σαχτάρ την «χτύπησε» εκεί που δεν το περίμενε με την άπιαστη κεφαλιά του Σίκαν στο 40′ και κατάφερε να κρατήσει ως το τέλος το προβάδισμά της, παρά την πίεση που της άσκησαν οι «μπλαουγκράνα».

Στο «Signal Iduna Park», η Ντόρτμουντ έδειξε πως έχει πάρει τον… αέρα της Νιούκαστλ και δύο εβδομάδες μετά το μεγάλο διπλό της στο «νησί» (1-0), νίκησε πειστικά και στο «σπίτι» της με 2-0 χάρις στα γκολ των Φούλκρουγκ κακ Μπραντ και πήρε «κεφάλι» στη βαθμολογία του ομίλου, αλλά και στη μάχη για τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στους «16».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ