Επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα μετά τις πορείες για το Πολυτεχνείο

Η Αστυνομία προχώρησε σε 20 προσαγωγές μετά τα επεισόδια μικρής έκτασης που σημειώθηκαν περίπου στις 5 το απόγευμα στην οδό Σταδίου, όταν ομάδα αγνώστων πέταξε μπογιές και έσπασε τζαμαρίες.

Ζωγράφου – Πανεπιστημιούπολη: Φωτιές σε κάδους στην Ούλωφ Πάλμε

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στου Ζωγράφου, στην Ούλωφ Πάλμε, έπειτα από την πορεία για το Πολυτεχνείο. Πριν από λίγο 40 άτομα έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων. Λόγω των επεισοδίων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Ούλοφ Πάλμε.

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο

Επεισόδια ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες και μολότοφ στα ΜΑΤ στην περιοχή της Καμάρας. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χρήση χημικών.

Λίγα λεπτά μετά, η ένταση κόπασε και τα άτομα, που είχαν εμπλοκή στα επεισόδια σκόρπισαν στα στενά ενώ η Αστυνομία προχώρησε και σε προσαγωγές τουλάχιστον εννέα ατόμων.

Στη συμβολή των οδών Εγνατία με Εθνικής Αμύνης η ΕΛ.ΑΣ. έχει στήσει φραγμό προκειμένου να εμποδίσει τα άτομα που συμμετείχαν στις πορείες να κατευθυνθούν προς το ΑΠΘ.

Πάτρα: Επεισόδια με μολότοφ στην πορεία για το Πολυτεχνείο – Τρεις προσαγωγές

Επεισόδια στα πέριξ της πλατείας του Αγίου Γεωργίου σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής (17/11) στην Πάτρα, κατά την διάρκεια της πορείας για την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ομάδα διαδηλωτών στο ύψος των οδών Γούναρη και Κορίνθου πέταξαν βόμβες μολότοφ με τις δυνάμεις της αστυνομίας να απαντούν με χρήση χημικών.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις προσαγωγές, που, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, θα μετατραπούν σε συλλήψεις ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί.

Πηγή: ertnews.gr