Ε. Τσακαλώτος: Τα προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν πολύ πριν την ηγεσία του Κασσελάκη

«Eίναι εξαιρετικά δύσκολο πια να υπάρξει περηφάνεια σε αυτό το κόμμα», ανέφερε στην ομιλία του στην εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και πρώην υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, μία αποστροφή που εκλήφθηκε ως προαναγγελία αποχώρησης από το κόμμα.

‘Αλλωστε πρόσφατα ο κ. Τσακαλώτος είχε πει ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες και είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η ενότητα δεν είναι δεδομένη. Στην xθεσινή του ομιλία ανέφερε: «Όπως ξέρετε κατέβηκα ως υποψήφιος πρόεδρος και στο τέλος , στην ομιλία μου είπα πως, είτε χάσω, είτε κερδίσω, θέλω να φέρω πίσω την περηφάνεια στους αριστερούς. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει πια περηφάνεια σε αυτό το κόμμα».

Ο κ. Τσακαλώτος άσκησε κριτική στην ηγεσία Κασσελάκη λέγοντας: «Στην Πολιτική Γραμματεία 17 μέλη κάναν 17 καλές ομιλίες, κριτική στον πρόεδρο, για το τι είπε στο ΣΕΒ, για το Ισραήλ. Το εντυπωσιακό ήταν ότι ουδείς από την άλλη πλευρά απάντησε. Κανένας. Τι μάθημα παίρνω εγώ; Ότι η πολιτική συζήτηση δεν τους αφορά. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου δεν τους αφορά. Τους αφορά ένας μηχανισμός που θεωρούν ότι έχουν πλειοψηφία. Πολιτική συζήτηση μ’ αυτούς τους όρους είναι δύσκολη. Το ερώτημα είναι αν με αυτή τη ρευστοποίηση, με αυτόν τον αρχηγισμό και αυτό το τοξικό κλίμα, αν μπορούμε να είμαστε σε αυτό το κόμμα. Αυτό το τοξικό κλίμα, δεν το έχω ξανασυναντήσει».

Σημείωσε, πάντως, ότι «τα προβλήματα άρχισαν πολύ πριν την ηγεσία του Κασσελάκη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ