Ναυάγιο στη Λέσβο: Ένας επιζών και μια σορός – Μάχη με το χρόνο για τους 12 αγνοούμενους

Σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού από θάλασσα και αέρα από νωρίς το πρωί, για τον εντοπισμό αγνοουμένων ναυτικών μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου «RAPTOR» με σημαία των νήσων Κομόρες, ανοιχτά της Λέσβου.

Ναυτική τραγωδία στο ανατολικό Αιγαίο, ανοιχτά της Λέσβου, με φορτηγό πλοίο που βυθίστηκε μέσα σε λίγη ώρα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες με μέχρι στιγμής απολογισμό έναν διασωθέντα, έναν νεκρό και άλλους 12 αγνοούμενους, από την Συρία, την Ινδία και τη Αίγυπτο. Το Λιμενικό, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, θα συνεχίσει τη νύχτα τις έρευνες με τη συμμετοχή 7 πλοίων, ενός πλωτού σκάφους ανοιχτής θαλάσσης και ενός ελικοπτέρου.

Ο ναυαγός είναι σε γενική καλή κατάσταση, σύμφωνα πάντοτε με τους θεράποντες ιατρούς και η υγεία του δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πιθανότατα το πλοίο που μετέφερε αλάτι λόγω του έντονου κυματισμού έβαλε νερό στα αμπάρια με αποτέλεσμα να πάρει κλίση και να βυθιστεί. Όπως έχει γίνει γνωστό αγνοούνται συνολικά δύο Σύριοι, ένας Ινδός και 10 Αιγύπτιοι ναυτικοί.

Πηγή: ertnews.gr