Πολυτεχνείο: Κορύφωση των εκδηλώσεων μνήμης για την 50η Επέτειο

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 50η Επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι πύλες του Πολυτεχνείου άνοιξαν και θα κλείσουν στις 13:00 περίπου για την εκδήλωση μνήμης κεκλεισμένων των θυρών που θα πραγματοποιηθεί στις 14:00. Θα ακολουθήσει μια ώρα αργότερα η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία.

Ήδη από χθες Πέμπτη, που άνοιξε τις πύλες του το Πολυτεχνείο, πολίτες κάθε ηλικίας, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων, συλλόγων και της πανεπιστημιακής κοινότητας προσέρχονται στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, καταθέτουν λουλούδια, αποτίοντας φόρο τιμής στους στους φοιτητές που εξεγέρθηκαν τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 1973. Η χτυπημένη από τα τανκς πόρτα και το μνημείο των φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους καλύπτονται ήδη από γαρίφαλα και στεφάνια.

Συγκεντρώσεις
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., καλεί σε συγκέντρωση 16:30, στην Πλατεία Κλαυθμώνος για μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στην πορεία, προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Φοιτητές έχουν δώσει ραντεβού την ίδια ώρα στα Προπύλαια. Για το ίδιο σημείο έχουν απευθύνει κάλεσμα στις 14:30 η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο – Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, στις 15:00 ΜέΡΑ 25, ΚΕΕΡΦΑ. Η συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ είναι για τις 17:00 στη συμβολή των οδών Σταδίου και Γεωργίου Σταύρου.

Πηγή: ertnews.gr