Θεσσαλονίκη: Τελευταίο «αντίο» στον αστυνομικό που δολοφονήθηκε σε μπαρ

Το «ύστατο χαίρε» στον 32χρονο αστυνομικό που δολοφονήθηκε, εκτός υπηρεσίας, από 44χρονο Νορβηγό, σε μπαρ της Θεσσαλονίκης, απηύθυναν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στους Ταγαράδες. Η σορός με το φέρετρο του 32χρονου έφτασε στην εκκλησία με πομπή περιπολικών και δικύκλων της ΕΛ.ΑΣ.. Τραγική φιγούρα η μητέρα του αδικοχαμένου αστυνομικού, η οποία κρατώντας φωτογραφία του γιου της μονολογούσε «γιατί παλικάρι μου».

Στη συνέχεια, πάλι με πομπή και συνοδεία μπάντας ο 32χρονος οδηγήθηκε στα κοιμητήρια για την ταφή. Κατά την άφιξή του, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τρεις φορές στον αέρα, αποδίδοντας φόρο τιμής στον συνάδελφό τους, φωνάζοντας «Αθάνατος», ενώ η μπάντα έπαιξε τον εθνικό ύμνο.

Την ίδια ώρα, ο 44χρονος δράστης απολογούταν στον 4ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης. Του απαγγέλθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας (για τον τραυματισμό του κουμπάρου του αστυνομικού), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ