Σαρωτικές επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε όλη την χώρα για την πρόληψη της εγκληματικότητας

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά –20.968– άτομα και –16.284– οχήματα, ενώ

προσήχθησαν –619– άτομα,
συνελήφθησαν –250– άτομα για διάφορα αδικήματα,
βεβαιώθηκαν –4.651– παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
ακινητοποιήθηκαν –81– οχήματα και
κατασχέθηκαν –3-.

Ενδεικτικά, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν:

στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου διενεργήθηκαν –1016– έλεγχοι ατόμων, συνελήφθησαν -2- άτομα και βεβαιώθηκαν -147- παραβάσεις για Κ.Ο.Κ.,
στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου διενεργήθηκαν –61– έλεγχοι ατόμων, –22– έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν -18- παραβάσεις για Κ.Ο.Κ.,
στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, πραγματοποιήθηκαν –7– έλεγχοι ατόμων,
σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπου διενεργήθηκαν –22– έλεγχοι ατόμων, –12– έλεγχοι οχημάτων, συνελήφθη –1– άτομο για παρεμπόριο, προσήχθη –1– και βεβαιώθηκαν –12– παραβάσεις για Κ.Ο.Κ. και –4– για παρεμπόριο και
σε περιοχές των Σερρών, όπου ελέγχθηκαν –147– άτομα, –92– οχήματα και βεβαιώθηκαν –37– παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και
στην περιοχή της Καβάλας, όπου πραγματοποιήθηκαν –113– έλεγχοι ατόμων, –85– έλεγχοι οχημάτων, –2– συλλήψεις ατόμων για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και βεβαιώθηκαν –35– παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
Παράλληλα, ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις έλαβαν χώρα σε Θεσσαλία, Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία, σε περιοχές και οικισμούς με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

Ειδικά, στο πλαίσιο αυτό, στη Θεσσαλία και ειδικότερα σε περιοχές της Λάρισας, της Μαγνησίας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας:

ελέγχθηκαν –324- άτομα και –276– οχήματα
προσήχθησαν –6– άτομα,
συνελήφθησαν –7– άτομα,
βεβαιώθηκαν –67– παραβάσεις Κ.Ο.Κ., και
ακινητοποιήθηκαν –3– οχήματα.
Στην Ήπειρο και συγκεκριμένα σε περιοχές της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας:

ελέγχθηκαν –53– άτομα και –36– οχήματα
προσήχθησαν –5– άτομα
συνελήφθησαν –3-άτομα
βεβαιώθηκαν –20-παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και
ακινητοποιήθηκαν –2– οχήματα.
Στην Κεντρική Μακεδονία και ειδικότερα στους Δήμους Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας:

ελέγχθηκαν –115- άτομα και –62– οχήματα
προσήχθησαν –19– άτομα,
συνελήφθη –1– άτομο,
βεβαιώθηκαν –20– παραβάσεις Κ.Ο.Κ., και
ακινητοποιήθηκαν –15– οχήματα.

Περαιτέρω, διενεργήθηκε πλήθος ουσιαστικών ελέγχων σε επιχειρήσεις υποδοχής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων στην Κεντρική Μακεδονία και τη Δυτική Ελλάδα, καθώς και σε επιχειρήσεις ενεχυροδανειστών και αργυραμοιβών στην Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά.

Στο πλαίσιο αυτό σε περιοχές των Δήμων Σερρών και Ακαρνανίας ελέγχθηκαν –40– άτομα, ενώ σε περιοχές των Δήμων Πρέβεζας και Ζακύνθου ελέγχθηκαν –3– άτομα.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.