Ξενικά η κατασκευή του νέου ερευνητικού Κέντρου της Hyundai Motor Europe

Το Hyundai Motor Europe Technical Center GmbH (HMETC), ο κόμβος των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης (R&D) του Hyundai Motor Group, ανακοίνωσε την έναρξη κατασκευής του νέου, υπερσύγχρονου – State-of-the-Art Κέντρου Ερευνών.

Το νέο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης βρίσκεται στη μητροπολιτική περιοχή Rhine-Main της Φρανκφούρτης στη Γερμανία και θα αναδείξει τη δέσμευση του Hyundai Motor Group για καινοτομία, δημιουργικότητα, περιβαλλοντική ευθύνη και δημιουργία νέων ευκαιριών εργασίας. Τα εγκαίνια της νέας εγκατάστασης έχουν προγραμματιστεί για το 2025.

Tο νέο κέντρο ερευνών θα έχει έκταση 25.000 τετραγωνικά μέτρα υπερδιπλασιάζοντας τον χώρο των γραφείων και των εργαστηρίων ερευνών του HMETC, παρέχοντας στους εργαζόμενους ένα ακόμη πιο δυναμικό περιβάλλον εργασίας. Επίσης, θα ενσωματώσει ενεργειακά αποδοτική σχεδίαση και προηγμένα συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που ευθυγραμμίζονται με την αποστολή του Hyundai Motor Group να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα και να προωθήσει λύσεις μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Το HMETC είναι εστιασμένο στην προώθηση της μελλοντικής βιώσιμης κινητικότητας μέσω της ανάπτυξης ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) που προσφέρουν τεχνολογίες αιχμής. Η ολοκληρωμένη προσέγγιση περιλαμβάνει την ανάπτυξη νέων λύσεων κινητικότητας προσαρμοσμένων στις προτιμήσεις και τις ανάγκες των ευρωπαίων πελατών.

Το νέο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης θα επικεντρωθεί σε πιο προηγμένες τεχνολογικά καινοτομίες, όπως η ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS), οι λειτουργίες infotainment και η ηλεκτροκίνηση.

Οι εγκαταστάσεις θα διαθέτουν το μεγαλύτερο 4W NVH Dyno του Hyundai Motor Group, ικανό να προχωρήσει σε μετρήσεις μιας πλήρης γκάμας οχημάτων σε μία πλατφόρμα, μαζί με δύο Chassis Dyno και ένα Powertrain Dyno, ενισχύοντας τις προηγμένες δυνατότητες δοκιμών.

Το νέο κέντρο ερευνών αντιπροσωπεύει μια σημαντική επένδυση στον τομέα της Έρευνας & Ανάπτυξης και θα επιτρέψει στο Hyundai Motor Group να παραμείνει στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής προόδου του κλάδου. Παράλληλα, η νέα εγκατάσταση θα επεκτείνει το συνεργατικό εργασιακό περιβάλλον του HMETC, προσφέροντας ακόμη περισσότερες ευκαιρίες εργασίας σε επαγγελματίες σε διάφορους ρόλους στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το Hyundai Motor Group έχει δεσμευτεί να προάγει μια ποικιλόμορφη και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακή κουλτούρα και αναζητά ενεργά ταλαντούχα άτομα που μοιράζονται το πάθος για καινοτομία και βιωσιμότητα για να ενταχθούν στις ομάδες του.

Η κατασκευή της νέας εγκατάστασης αντιπροσωπεύει όχι μόνο ένα σημαντικό ορόσημο για το HMETC αλλά και το επόμενο βήμα για το Hyundai Motor Group να γίνει πάροχος έξυπνων λύσεων κινητικότητας προωθώντας την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών στην Ευρώπη.

ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΤΑΣ