Άδ. Γεωργιάδης στο Blue Sky: Συνεχίζονται κανονικά τα χειρουργεία στο «Αγλαΐα Κυριακού»

“Δεν υπήρχε περίπτωση να μην βρούμε λύση για να μην διακοπούν τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην τηλεφωνική του παρέμβαση στην τηλεόραση του Blue Sky και στην εκπομπή “Παρεμβάσεις”.

Ο υπουργός ανέφερε ότι κινητοποιηθήκαμε άμεσα χθες και βρήκαμε δυο γιατρούς από μετακίνηση, συμφωνήσαμε με την χειρουργική ομάδα να προκηρύξουμε μέσα στην εβδομάδα και τι τρεις θέσεις αναισθησιολόγων και κατόπιν αυτών των ενεργειών οι γιατροί έλυσαν την κινητοποιήση τους και συνεχίζονται κανονικά τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο.

Στην ερώτηση του Σωτήρη Ξενάκη για το αν οι τρεις θέσεις αναισθησιολόγων καλυφθούν σύντομα, ο υπουργός ανέφερε ότι αν υπάρχει ενδιαφέρον θα καλυφθούν αμέσως, το θέμα είναι αν θα έρθουν αναισθησιολόγοι, δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Εγώ ξέρω ότι θα προκηρύξω τις θέσεις.

Συνέχισε επίσης ο υπουργός λέγοντας ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις ελλείψεις αναισθησιολόγων στο σύστημα υγείας και ότι αυτό είναι γενικό πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη και γενικά στον δυτικό κόσμο.