Βραβεία για την Bentley Continental GT σε δύο μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Η Bentley Continental GT, το αυτοκίνητο που βάζει τα στάνταρ στην κατηγορία του, ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο το 2024 κατακτώντας δύο σημαντικά βραβεία, ως το καλύτερο αυτοκίνητο σε δύο μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Το κορυφαίο Grand Tourer κατέκτησε την πρώτη θέση της κατηγορίας του έπειτα από ψηφοφορίες αναγνωστών περιοδικών στη Γερμανία και στην Ελβετία.

Στη Γερμανία, η κορυφαία στην κατηγορία της Bentley Continental GT κέρδισε τον τίτλο «Best Cars» στα βραβεία του Auto Motor und Sport για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Περισσότεροι από 92.000 αναγνώστες συμμετείχαν στην 48η ετήσια ψηφοφορία του περιοδικού, έχοντας να επιλέξουν μεταξύ 455 αυτοκινήτων σε 13 κατηγορίες, αριθμοί που αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία της ψηφοφορίας. Παρά τον έντονο ανταγωνισμό, το κορυφαίο Grand Tourer της Bentley αναδείχθηκε νικητής της πολύ σημαντικής κατηγορίας των εισαγόμενων πολυτελών αυτοκινήτων.

Στην Ελβετία, η Continental GT πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία τον τίτλο του «Best Car» στην κατηγορία πολυτελείας, έχοντας επιλεγεί από τους αναγνώστες του Auto Illustrierte. Οι αναγνώστες έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία, ψηφίζοντας ανάμεσα σε 422 αυτοκίνητα σε 13 κατηγορίες.

Η εκπληκτικής ποιότητας Continental GT είναι το μοντέλο που δημιούργησε τη σύγχρονη, πολυτελή κατηγορία Grand Tourer όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2003. Τώρα, στην τρίτη της γενιά, η Continental GT προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα απαράμιλλης άνεσης στο ταξίδι και πλήθους τεχνολογιών εστιασμένων στον οδηγό, χαρακτηριστικά που εντυπωσίασαν και πάλι τους αναγνώστες.

Αυτά τα βραβεία αποτελούν ένα ιδανικό φινάλε για τα τελευταία μοντέλα Continental GT με κινητήρα εσωτερικής καύσης που προσφέρονται στην Ευρώπη.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Bentley Motors ανακοίνωσε ότι τα βιβλία παραγγελιών για τις εκδόσεις V8 των Continental GT και GTC είχαν κλείσει για την Ευρώπη, αν και παραμένουν διαθέσιμες σε άλλες αγορές. Η κίνηση αυτή ακολουθεί την πρωτοποριακή στρατηγική Beyond100 της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία κάθε μοντέλο της Bentley θα προσφέρεται με την επιλογή μιας υβριδικής έκδοσης μέχρι το 2025. Η παραγωγή του εμβληματικού κινητήρα W12 της Bentley θα φθάσει στο τέλος της το 2024, με περισσότερες από 100.000 αυτοκίνητα να έχουν κατασκευαστεί στο χέρι, στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Crewe.

ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΤΑΣ