Γάζα: Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Ράφα – Τουλάχιστον 100 οι νεκροί

Η σειρά αεροπορικών βομβαρδισμών του Ισραήλ που εξαπολύθηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στη Ράφα, πόλη της Λωρίδας της Γάζας πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 100 ανθρώπων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, η οποία ασκεί την εξουσία στον παλαιστινιακό θύλακα από το 2007.

Οι βομβαρδισμοί έπληξαν 14 σπίτια και τουλάχιστον τρία ισλαμικά τεμένη σε διάφορους τομείς της πόλης, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «διεξήγαγε σειρά επιδρομών εναντίον τρομοκρατικών θέσεων στη νότια Λωρίδα της Γάζας», προσθέτοντας ότι τα πλήγματά του «ολοκληρώθηκαν», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου διέταξε προ ημερών τον στρατό του να προετοιμαστεί να εξαπολύσει χερσαία επίθεση στη Ράφα.

Όμως οργανώσεις αρωγής προειδοποιούν πως ευρείας κλίμακας επιχείρηση στην πόλη θα ήταν καταστροφική. Στην πόλη έχουν καταφύγει τουλάχιστον 1,3 εκατ. εκτοπισμένοι, που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους σε άλλες περιοχές του παλαιστινιακού θυλάκου για να σωθούν από τους ασταμάτητους βομβαρδισμούς και τις μάχες.

Πριν από προηγούμενες τέτοιες επιχειρήσεις ο ισραηλινός στρατός διέταξε τους αμάχους να φύγουν, χωρίς όμως να δημοσιοποιήσει συγκεκριμένο σχέδιο κατεπείγουσας απομάκρυνσής τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ