Γεραπετρίτης σε Μπλίνκεν: Νέες ευκαιρίες για το Κυπριακό

Το ιστορικά υψηλό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Αμερικανό ομόλογο του ‘Αντονι Μπλίνκεν στο πλαίσιο του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Γεραπετρίτης ανάφερε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν, διά του υπουργού Εξωτερικών, την ευγνωμοσύνη προς την Ελλάδα για την εξωτερική πολιτική αρχών την οποία ασκεί, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, με έναν ισχυρό λόγο, με ένα δυνατό διπλωματικό κεφάλαιο, το οποίο επενδύει στην ειρήνη και στην ευημερία των λαών».

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι συζητήθηκαν όλα τα μεγάλα περιφερειακά θέματα, στα οποία συμπεριλαμβανόταν η Ουκρανία και η Μέση Ανατολή. Όπως εξήγησε, υπάρχει μια σημαντική κινητικότητα στη Μέση Ανατολή, έτσι ώστε να επιτευχθεί παύση των εχθροπραξιών, η οποία θα οδηγήσει σε μια οριστική λύση που θα βάλει ένα τέλος στην ανθρωπιστική διολίσθηση.

Τέλος, ο Έλληνας υπουργός ανάδειξε στον ‘Αντονι Μπλίνκεν τις νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται για το Κυπριακό μετά την ανάληψη καθηκόντων από την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. «Πρόκειται για μία ευκαιρία να αναδειχθεί εκ νέου το Κυπριακό ζήτημα και να μπορέσουμε επιτέλους να έχουμε μία βιώσιμη λύση, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ