Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας Mercedes-Benz στην Ελλάδα

Εδώ και χρόνια, η Mercedes-Benz στην Ελλάδα εστιάζει στην προώθηση της Εταιρικής Υπευθυνότητας, ξεπερνώντας τα σύνορα των επιχειρηματικών συμφερόντων, ώστε να προκαλεί θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Το 2023 ήταν ακόμη μία χρονιά γεμάτη δράσεις και προσφορά με περισσότερες από 350 ώρες εθελοντικής εργασίας και την υποστήριξη 13 φορέων σε 13 δράσεις, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής υπευθυνότητας #love2give.

Σε μια εποχή όπου η κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία είναι σημαντικότερη από ποτέ, η Star Automotive Ελλάς, πάντα πρωτοπόρος, ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση της ευημερίας της κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιείται. Με πάθος και αφοσίωση, δημιουργήσαμε την Πρώτη Εταιρική Τράπεζα Ρούχων στην Ελλάδα σε συνεργασία με την ΜΚΟ Immortaliting, ενισχύοντας συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε άμεση ανάγκη λόγω έκτακτων καταστάσεων ή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, ενώ προάγει την ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης για μια Zero Waste πραγματικότητα.

Επιπλέον, οι άνθρωποι της Star Automotive Hellas και οι οικογένειές τους συμμετείχαν ενεργά σε πολλαπλές δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ανάμεσα στις σημαντικότερες πρωτοβουλίες περιλαμβάνονται: η υποστήριξη τοπικών φιλανθρωπικών και φιλοζωικών οργανώσεων με δωρεές και εθελοντικές δραστηριότητες, όπως το «Σπίτι της Άρσις», η «Humanity», το «Ένα Παιδί- Ένας Κόσμος» και η Γαϊδουροχώρα, η μαζική ανταπόκριση σε εκστρατείες ανακύκλωσης και ενέργειες για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρίας σε συνεργασία με το Σύλλογο «Κάντο Πράξη» και το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης «Κάθε Κουτί Μετράει», καθώς και η συμμετοχή σε προγράμματα ενημέρωσης για την κοινωνική ευθύνη και τη συμπερίληψη.

Η Ν. Καβαθούλη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Star Automotive Ελλάς δήλωσε:

«Εμείς στη Star Automotive Hellas πιστεύουμε ότι η επιχειρηματική επιτυχία συνδέεται άρρηκτα με την προσφορά στην κοινότητα. Με αυτήν την πνοή, συνεχίζουμε να δρούμε με αγάπη, αλληλεγγύη και ελπίδα, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες εκείνων που μας περιβάλλουν. Είμαστε υπερήφανοι για την πρόοδο που έχουμε επιτύχει, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτό είναι μόνο η αρχή. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με σκοπό να είμαστε πρωτοπόροι και στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας, προσφέροντας ένα φωτεινότερο αύριο για όλους.»

Το πρόγραμμα #love2give αποτελεί έναν στρατηγικό άξονα για την Εταιρία, αφού προωθεί την αλληλεγγύη, την κοινωνική συμμετοχή και την αειφορία, συνδέοντας την εταιρική δραστηριότητα με την ευημερία της κοινότητας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ