Τα Γιάννενα γιορτάζουν τα 111 χρόνια από την Απελευθέρωσή τους με πλήθος εκδηλώσεων

111 χρόνια συμπληρώνονται από την Απελευθέρωση της πρωτεύουσας της Ηπείρου από τον τουρκικό ζυγό, η οποία έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 1913. Η σημαντική αυτή Επέτειος θα τιμηθεί από την πόλη με την επισημότητα που της αρμόζει.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια» ξεκίνησαν από την Κυριακή με τον 24ο Μπιζάνιο Δρόμο. Πλούσιο ήταν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μέχρι και σήμερα Τετάρτη. Σ’ αυτές θα παραστούν, όπως είναι προγραμματισμένο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Η ημέρα της Επετείου Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, θα ξεκινήσει στις 7 π.μ. με εορταστικό πρωινό με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου και της Μπάντας της 8ης Μεραρχίας.

Στις 10.30 π.μ. τελέστηκε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και στις 11.10 π.μ. ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Μπιζανομάχων από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεξίωση στο Μέγαρο της Περιφέρειας Ηπείρου Στις 12 μ. έλαβε χώρα η καθιερωμένη παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων.

Τέλος, ανήμερα της επετείου και ώρα 1 μ.μ. έγιναν στον εκθεσιακό χώρο των Γενικών Αρχείων του Κράτους τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Ησιόνη η Πρόνοια. Η προνοιακή πολιτική του ελληνικού κράτους στην Ήπειρο κατά τον 20ο αιώνα».

Πηγή: epirusgate.gr