Η Μακάμπι «προσγείωσε» ανώμαλα τον Ολυμπιακό

Τον απόλυτο εφιάλτη βίωσε ο Ολυμπιακός στο ”Γεώργιος Καραϊσκάκης”, μιας και ηττήθηκε με 1-4 από την εξαιρετική Μακάμπι Τελ Αβίβ! Πρωταγωνιστής ο Ζαχάβι με δύο γκολ για τους Ισραηλινούς, ο Ελ Κααμπί το τέρμα της ελληνικής ομάδας.

Έτσι ξεκίνησαν Ολυμπιακός και Μακάμπι Τελ Αβίβ!

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με την αυτοπεποίθησή του στα ύψη, καθώς προερχόταν από εξαιρετικό σερί με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του. Με τη συνταγή της… επιτυχίας στη Βουδαπέστη κόντρα στη Φερεντσβάρος κατέβασε ο Βάσκος τεχνικός τους Πειραιώτες, επιλέγοντας τον Πασχαλάκη στην εστία και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Κάρμο, Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Έσε, Τσικίνιο ήταν οι δύο της μεσαίας γραμμής και μπροστά τους ο Όρτα, στα πλάγια οι Φορτούνης, Ποντένσε και στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Ελ Κααμπί.

Από την άλλη πλευρά, η Μακάμπι με τον Κιν στον πάγκο της γνώριζε τη δυσκολία του αγώνα καθώς ο προπονητής της είχε ”κατασκοπεύσει” τον Ολυμπιακό. Η ενδεκάδα των Ισραηλινών ήταν η εξής: Μισπάτι, Ρεβίβο, Σαχάρ, Σαμπορίτ, Ναχμιάς, Φαν Όφερεϊμ, Πέρετζ, Κανισόφσκι, Μίλσον, Νταβίντα, Ζαχάβι.

Πρώτο ημίχρονο σκέτος… τρόμος για Ολυμπιακό!
Η ”εκρηκτική” ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο ”Γεώργιος Καραϊσκάκης” από τους φίλους των ερυθρόλευκων έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του Μεντιλίμπαρ να μπει με ορμή, αλλά αυτό το πλήρωσε και πανάκριβα μάλιστα! Μόλις στο 5ο λεπτό του παιχνιδιού ο Μίλσον έκανε κάθετη προς την περιοχή του Ολυμπιακού, Έσε και Ρέτσος σάστισαν και ο Ζαχάβι σκόραρε για το 0-1. Προτού ”χωνέψει” το πρώτο τέρμα, η ελληνική ομάδα βρέθηκε να κυνηγάει σκορ δύο γκολ καθώς ο Σαχάρ πήρε το ριμπάουντ από απόκρουση του Πασχαλάκη στο 9′ και σημείωσε το 0-2.

Η σοκαριστική εξέλιξη αφύπνισε τους Πειραιώτες, με τον κόσμο να γίνεται αρωγός στην προσπάθειά τους για αντίδραση. Κι αυτό επετεύχθη μερικώς. Στο 13ο λεπτό ο Κώστας Φορτούνης σέντραρε και ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έκανε κεφαλιά στο δέυτερο δοκάρι, μειώνοντας σε 1-2 και βάζοντας ”φωτιά” στο ματς. Η εντολή του Μεντιλίμπαρ προς τους παίκτες ήταν η αύξηση της πίεσης με στόχο την ισοφάριση. Οι γηπεδούχοι το έπραξαν αυτό, όμως την έπαθαν ξανά από τον Ζαχάβι. Ο Ισραηλινός πέτυχε ακόμη ένα τέρμα και έγραψε το 1-3.

Τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν για άλλη μία φορά και υπήρχε ο ορατός κίνδυνος αποκλεισμού από το πρώτο μέρος. Ο Φορτούνης απείλησε δις στο 33′ και το 34′, αλλά τα σουτ του δε βρήκαν δίχτυα ενώ οι Ισραηλινοί στην αντεπίθεση ήταν…. κίνδυνος – θάνατος και στο 35′ ο Ζαχάβι αστόχησε σε τετ α τετ για το 1-4! Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν από τον Τσικίνιο, ο οποίος δοκίμασε το πόδι του από μακριά μα η μπάλα κατέληξε άουτ.

Διασυρμός στο ”Καραϊσκάκης” από τη Μακάμπι!

Η Μακάμπι μπήκε αποφασισμένη στην έναρξη του δεύτερου μέρους και επιχείρησε να αιφνιδιάσει τους Πειραιώτες. Ο Ολυμπιακός έχασε σπάνια ευκαιρία με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, καθώς ο Μαροκινός άσος στο 52΄νικήθηκε από τον Μισπάτι σε τετ α τετ. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και επέβαλαν το ρυθμό τους όμως δεν κατόρθωσαν να γίνουν επικίνδυνοι. Ο Ρέτσος πήρε την κεφαλιά από κόρνερ του Φορτούνη στο 63′, αλλά η μπάλα βγήκε άουτ. Στο 67′ ο Τσικίνιο αντικαταστάθηκε από τον Μασούρα σε μια προσπάθεια βελτίωσης της επιθετικής γραμμής.

Οι ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ πίεζαν συνεχώς και ο Όρτα στο 72′ σούταρε από μακριά με τον κίπερ της Μακάμπι να δηλώνει ξανά παρών. Στο 74ο λεπτό ο Πέρετζ υπέγραψε τον διασυρμό του Ολυμπιακού, καθώς μπορεί να τον κέρδισε σε πρώτο χρόνο ο Πασχαλάκης μα ο ίδιος με κεφαλιά σημείωσε το 1-4! Αυτή ήταν μία από τις ελάχιστες φορές που οι Ισραηλινοί απείλησαν, κι όμως μπόρεσαν να σκοράρουν.

Στο 77′ οι Γιόβετιτς και Καρβάλιο πέρασαν στη θέση των Φορτούνη και Ποντένσε αντίστοιχα για να τονώσουν την επίθεση του Ολυμπιακού. Στο 83ο λεπτό ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά – ψαράκι απείλησε, μα η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 89′ ο Καρβάλιο σούταρε εκτός περιοχής, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι. Στην αναμέτρηση δεν έγινε τίποτα άλλο αξιοσημείωτο και το παιχνίδι έληξε με 1-4 για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κρεγκ Πόουσον (Αγγλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ιμπόρα – Κανιτσόφσκι, Σαχάρ, Μισπάτι, Ρεβίβο

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (67΄ Μασούρας), Όρτα (84΄ Ιμπόρα), Φορτούνης (77΄ Γιόβετιτς), Ποντένσε (77΄ Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (84΄ Ελ Αραμπί).

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ρόμπι Κιν): Μισπάτι, Σαχάρ, Σάμποριτ, Νάχμιας, Ρεβίβο, Φαν Όφερεϊμ (77΄ Καρζέφ), Πέρετζ, Κανισόφσκι (81΄ Γκολάσα), Μίλσον (81΄ Νταβιτζάντα), Ζαχάβι (77΄ Τούργκεμαν), Ντάβιντα (68΄ Μπιτόν).

Πηγή: sportdog.gr