Στον Καναδά ο Κ. Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο οι επενδύσεις στην Ελλάδα και τα Canadair

Διήμερη επίσκεψη στον Καναδά πραγματοποιεί από σήμερα Κυριακή (24/3) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού μετά το 1983. Θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του Τζάστιν Τριντό και επαφές με την ελληνική ομογένεια, για την προώθηση του θεσμού της επιστολικής ψήφου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη συνάντηση με τον Τριντό θα κυριαρχήσουν τα εξής θέματα:

Ενίσχυση των διμερών σχέσεων.
Έμφαση σε εμπορική / οικονομική συνεργασία.
Διεθνείς προκλήσεις.
Ανάδειξη ιστορικών δεσμών.

Η ελληνική ομογένεια, που υπολογίζεται σε 350.000 άτομα θα βρεθεί στο επίκεντρο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού. Στην πρώτη γραμμή θα βρεθεί το ιστορικό, όπως χαρακτηρίζεται, δικαίωμα της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται ότι θα απευθύνει νέο κάλεσμα στους Έλληνες του Καναδά που έχουν δικαίωμα ψήφου να εγγραφούν στη σχετική πλατφόρμα με στόχο τη διεύρυνση της συμμετοχής στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακόμη, ένα σημαντικό κομμάτι της πρωθυπουργικής επίσκεψης στο Μόντρεαλ θα αποτελέσει η υπογραφή της συμφωνίας για την προμήθεια επτά Canadair στην Ελλάδα. Η συμφωνία προβλέπει την αγορά πέντε αεροσκαφών για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής και ακόμη δύο, μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το συνολικό κόστος της συμφωνίας φτάνει τα 360 εκατομμύρια ευρώ.

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Καναδά θα έχει ουσιαστική οικονομική και επενδυτική διάσταση. Ο Πρωθυπουργός θα είναι κεντρικός ομιλητής σε κοινό επιχειρηματιών στο Economic Club of Canada στο Τορόντο. Παράλληλα, θα έχει συναντήσεις με επενδυτές, που εκπροσωπούν τράπεζες, εταιρείες ακινήτων και Logistic centers.

Τα θέματα που θα κυριαρχήσουν:

Η επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας.
Οι επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα, μετά την επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα.
Το σταθερό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον.
Το πεδίο των επενδυτικών ευκαιριών είναι μεγάλο. Ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των υποδομών και των αγροδιατροφικών προϊόντων.

Πηγή: ertnews.gr