Έρευνες επιβεβαιώνουν την προστατευτική δράση της Μεσογειακής διατροφής

Μια πρόσφατη επιδημιολογική έρευνα του Πανεπιστημίου της Navarra της Ισπανίας, σε συνεργασία με το Department of Nutrition του Πανεπιστημίου Harvard, που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο...

Συνάντηση του Προέδρου του ΕΦΕΤ στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου

Στα πλαίσια της συνεργασίας με αντίστοιχους Εθνικούς Φορείς, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ και καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνιος Ζαμπέλας, συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο...

ΕΟΔΥ: 35 θάνατοι από κορωνοϊό και 788 νέες εισαγωγές την τελευταία...

Συνεχίζεται η αύξηση στη θετικότητα του SARS-CoV2 στην κοινότητα. Μεγάλη αύξηση καταγράφουν οι νοσηλείες που την τελευταία εβδομάδα έφτασαν τις 788, αλλά και οι...

Μια 100% ελληνική τεχνολογία, πρωτοπορεί παγκοσμίως στην Οφθαλμολογία

Μια 100% ελληνική τεχνολογία, πρωτοπορεί παγκοσμίως στην Οφθαλμολογία Ο καθηγητής Ιωάννης Παλλήκαρης, παρουσίασε την ημέρα Καινοτομίας (iNovation day) της ετήσιας συνάντησης της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καταρράκτη...

ΕΕ: Ειδικοί σε θέματα υγείας προειδοποιούν για την σαλμονέλα

Ο αριθμός των κρουσμάτων σαλμονέλας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αυξηθεί κατά 3% από το 2014 σε μια "ανησυχητική" αναστροφή της τάσης μείωσης που παρατηρούνταν...

Αν.Ξανθός: Ο οικογενειακός γιατρός δεν έχει ρόλο ούτε «θυροφύλακα» ούτε «τροχονόμου»

Καμία αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρξει στην υγειονομική κάλυψη των πολιτών, από την 1η Ιανουαρίου είτε έχουν εγγραφεί στον οικογενειακό γιατρό είτε όχι, διευκρινίζουν...

Βρετανική έρευνα εκθειάζει το ελληνικό γιαούρτι

Σχεδόν όλα τα γιαούρτια στα ράφια των βρετανικών σούπερ-μάρκετ, ακόμη και τα βιολογικά και όσα προορίζονται για παιδιά, βρέθηκαν να έχουν μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης...

Τα σκουπιδοφαγητά αύξησαν τη συχνότητα καρκίνου του παγκρέατος και σε εφήβους

Aυξητική τάση -και μάλιστα σε νέους- εμφανίζει τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας ο καρκίνος τους παγκρέατος. Το γεγονός αποδίδουν οι επιστήμονες διεθνώς,...

Μάτια: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για την πιο ευαίσθητη περιοχή...

Για τα μάτια, την πιο ευαίσθητη περιοχή του προσώπου είναι αφιερωμένο το πρώτο μέρος της εκπομπής 'Ώρα Μεταμόρφωσης" του Σαββάτου 24 Μαρτίου. Στην εκπομπή βρέθηκε...

ΕΟΔΥ: Οδηγίες για την ασφαλή κατανάλωση τροφίμων κατά τη διάρκεια του...

Καθώς προετοιμαζόμαστε για το πασχαλινό τραπέζι, θα πρέπει να θυμόμαστε να ακολουθούμε κάποιους κανόνες κατά το χειρισμό των τροφίμων και ειδικά του αιγοπρόβειου κρέατος...