Ανένδοτοι οι αστυνομικοί στις απειλές “αναρχικών”: Η εκδήλωση θα γίνει Εξάρχεια!

355

Επιμένουν οι αστυνομικοί να πραγματοποιήσουν την εκδήλωσή τους στα Εξάρχεια παρά τις απειλές των αναρχικών ότι δεν θα τους αφήσουν, με τους τελευταίους να προειδοποιούν για εκτεταμένα επεισόδια.

Έτσι, παρά τις αντιδράσεις η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων προετοιμάζει την εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις», την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, στις 18:00, στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ μάλιστα έβγαλαν και αφίσα

«Τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται “τυφλά” φαινόμενα βίας, που στρέφονται κατά πολιτών αλλά και αστυνομικών, τα οποία τείνουν να γίνουν “θεσμοποιημένη πραγματικότητα” με την ανοχή της επίσημης Πολιτείας, που όμως η κοινωνία ουδέποτε τα αποδέχθηκε παρά του αντιθέτου που ορισμένοι πίστευαν» τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ, ενώ επισημαίνει, μεταξύ άλλων:

«Η ΠΟΑΣΥ κάνει την αρχή, αναλαμβάνει πρωτοβουλία να αναδείξει το πρόβλημα και διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις» καλεί τα πολιτικά κόμματα, φορείς, ενώσεις πολιτών για να αναδειχθούν οι πτυχές του προβλήματος και να κατατεθούν ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυσή τους.

Η ευθύνη για την σημερινή πραγματικότητα είναι τεράστια, αφού κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και επιτέλους ας σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε και να θέσουμε τoν δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων έστω και μετά από 43 χρόνια από τη μεταπολίτευση, έστω και τώρα».

Υπενθυμίζουμε τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα για την απόφαση της ΠΟΑΣΥ, ο οποίος τη χαρακτήρισε «εκ του πονηρού και επιπόλαιη».

Από την πλευρά τους…«Προκλητική» χαρακτηρίζουν οι αντιεξουσιαστές την συγκέντρωση αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων και υποστηρίζουν πως σκοπός της είναι να «σπάσουν και καλά το γκέτο και τo άβατo».

Οι προθέσεις των αντιεξουσιαστών είναι παραπάνω από ξεκάθαρες αφού η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Θα είμαστε όλοι και όλες εκεί…. Τα Εξάρχεια θα παραμείνουν καθαρά από μπάτσους».

Στην ίδια ανάρτηση εξαπολύεται επίθεση εναντίον των αστυνομικών, καθώς αναφέρεται: «Οι θεματοφύλακες τους κράτους, όπως αυτοαποκαλούνται οι ίδιοι στην ανακοίνωση τους, οι μπάτσοι αυτοί που πουλάνε την πρέζα και σιγοντάρουν τις μαφίες για έξτρα εισόδημα, αυτοί που ευθύνονται για την καταστολή, για δολοφονίες συντρόφων, καλούν στα Εξάρχεια στις 29 Ιουνίου στις 6μμ σε εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες πόλεις»».

Σε άλλη ανάρτηση γίνεται επισήμανση σε tweet του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη με το οποίο επικροτούσε την πρωτοβουλία των αστυνομικών. Αυτό το tweet ερμηνεύθηκε ως στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προγραμματιζόμενη εκδήλωση.

Διαβάστε επίσης: Εφτά μήνες με αναστολή για το «Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;»