Δεν… ξεκολλάει με τίποτα η Μέρκελ – Για τι την κατηγορεί το περιοδικό Spiegel

Μέρκελ

Την προεκλογική τακτική της Άνγκελα Μέρκελ σχολιάζει το περιοδικό Spiegel: «Έπειτα από σχεδόν δώδεκα χρόνια στο αξίωμα της καγκελαρίου, σχεδόν τίποτα δεν θυμίζει μια κάπως καλύτερη, γυναικεία πολιτική.

Η Μέρκελ αποφεύγει την ανοιχτή αντιπαράθεση, η εξουσία έχει γίνει αυτοσκοπός για εκείνη κι έχει κολλήσει στην καρέκλα όπως κάθε άντρας πριν από εκείνη.

Μόνο μια φορά θα βρεθούν αντιμέτωποι οι δύο υποψήφιοι για την καγκελαρία, σε ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ. Για αυτό και είναι τόσο σημαντική αυτή η εκπομπή που θα προβληθεί στις 3 Σεπτεμβρίου κι αναμένεται να την παρακολουθήσουν 15 εκατομμύρια άνθρωποι. Όμως δεν είναι τα κανάλια -που κατά βάθος εκπροσωπούν τη γερμανική κοινή γνώμη- εκείνα που θα θέσουν τους όρους του ντιμπέιτ, αλλά η Μέρκελ και οι συνεργάτες της».

Παρακάτω ο αρθρογράφος επισημαίνει:
«Ονομάζεται προεκλογικός αγώνας γιατί η δημοκρατία χρειάζεται αντιπαραθέσεις. Οι άνθρωποι πρέπει να ξυπνήσουν από το λήθαργο και να αναρωτηθούν: τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν καλά; Πρέπει να αλλάξει κάτι; Για αυτό ο αγώνας χρειάζεται τη φασαρία των όπλων, το θόρυβο. Αλλά η δρ. Μέρκελ αγαπά την ησυχία. Η ίδια δεν θα είχε πρόβλημα αν οι άνθρωποι συνέχιζαν να κοιμούνται».

Πηγή: DW

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάθετος ο Σόιμπλε: «Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται στην ατζέντα»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παγκόσμιος συναγερμός – Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία

ΑΚΟΜΑ: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν τρίτη φορά μπαμπάς – Το γιόρτασε πετώντας… πυραύλους!