Σκανδαλώδης ο τρόπος χειρισμού της Ελλάδας στην υπόθεση Γεωργίου ισχυρίζεται η FAZ

Γεωργίου

Στην υπόθεση του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου αναφέρεται η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Οι αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης κατά του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου προκαλούν αμφιβολίες κατά πόσο η Ελλάδα προτίθεται να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε, αναφέρει η FAZ σε σχόλιό της  στις οικονομικές της σελίδες με τίτλο «Αθηναϊκό σκάνδαλο».

Η γερμανική εφημερίδα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, αναφέρει:

«Το φθινόπωρο του 2010 ο φημισμένος επιστήμονας αποκάλυψε τα τεράστια ελλείμματα των δημοσίων οικονομικών. Εδώ και χρόνια βρίσκεται στα δικαστήρια, αριστεροί και δεξιοί πολιτικοί του αποδίδουν ευθύνες για την κρίση χρέους.

Η γενική εισαγγελέας, η οποία τοποθετήθηκε στη θέση της από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλει ακόμα και ισόβια για τον Ανδρέα Γεωργίου. Από την πλευρά τους οι δανειστές, που έδωσαν στην Ελλάδα περισσότερα από 200 δισ. ευρώ, παρακολουθούν και δεν κάνουν τίποτα.

Κι ας είναι ανυπόφορος ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα, που μπήκε με πλαστά στατικά στοιχεία στην Ευρωζώνη, διαχειρίζεται την υπόθεση. Οι μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζονται, στην καλύτερη των περιπτώσεων, με καθυστερήσεις.

Παρόλα αυτά του χρόνου υπάρχει η προοπτική μιας κεκαλυμμένης ελάφρυνσης χρέους. Συμπέρασμα: στο ελληνικό βαρέλι χωρίς πάτο έχει ριχτεί πολύ χρήμα Ευρωπαίων φορολογουμένων, ακόμα όμως δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις και στις στατιστικές από την Αθήνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πούτιν: Οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας έχουν αποκατασταθεί πλήρως

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Τσελέντης προειδοποιεί – Τι σεισμούς αντέχει η Ελλάδα και ποιοι θα έχουν τρομακτικές συνέπειες

ΑΚΟΜΑ: Επείγουσα συζήτηση του Ευρωκοινοβουλίου για τα Paradise Papers – Θα συσταθεί ειδική επιτροπή