“Όχι” από το δικαστήριο – Να μην καταθέσουν Μητσοτάκης-Μπακογιάννη στη δίκη Siemens

Siemens

Απορρίφθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας το αίτημα να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Το δικαστήριο έκρινε πως από την κατάθεση της πρώην γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου δεν προκύπτει ότι η εξέταση τους αναμένεται «να συμβάλλει στην διακρίβωση των κατηγοριών που έχουν αποδοθεί στους κατηγορούμενους, ούτε στην αποδόμησή τους».

Την απόρριψη του αιτήματος πρότεινε και η εισαγγελέας της έδρας.

Νωρίτερα το αίτημα να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη υπέβαλε στο δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην στελέχους του ΟΤΕ Γιώργου Σκαρπέλη. Ο συνήγορος υπεβαλε το αίτημα προκειμένου να καταθέσουν για τα δώρα που δέχθηκαν από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, αλλα και για να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση με την πρώην γραμματέα του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνη Τσακάλου.

«Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου και υπεράνω υποψίας. Εδώ έχουμε τιμολόγια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που κατευθύνονται προς μια πολιτική δυναστεία και τους τρυφερούς βλαστούς της» ειπε ο συνήγορος στο δικαστήριο.

Βέβαια το συγκεκριμένο ζητημα δεν περιλαμβάνεται στην κατηγορία.

Η δίκη συνεχίζεται μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της κυρίας Τσακάλου με την κατάθεση του πρώην υπαλλήλου στο λογιστήριο της ελληνικής Siemens, το διάστημα 1990 έως 2009 Κυριάκου Μικε.

Ο μάρτυρας, όπως και η κυρία Τσακάλου, έχει τεθεί σε πρόγραμμα αμνηστείας που εφάρμοσε η εταιρεία μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των «μαύρων ταμείων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίκη Siemens – Να καταθέσουν Μητσοτάκης και Μπακογιάννη ζήτησε ο συνήγορος του Σκαρπέλη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έντονη αντίδραση Καμμένου για την άδεια Κουφοντίνα – Τι έγραψε στο Twitter

ΑΚΟΜΑ: Μπακογιάννη για άδεια Κουφοντίνα: «Αναζητά άλλοθι αριστεροσύνης η Κυβέρνηση»