Χρόνο ζήτησε από τους ξένους πιστωτές του ο Παναθηναϊκός

474

Μικρή ανταπόκριση είχε το πρώτο κάλεσμα των διοικούντων τον Παναθηναϊκό προς τους πιστωτές. Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (13/12) στη Ζυρίχη της Ελβετίας, οι εκπρόσωποι παικτών, προπονητών, ομάδων και μάνατζερ στους οποίους οφείλει χρήματα η ΠΑΕ, ήταν λίγοι και οι περισσότεροι αγνόησαν την επιστολή του Τριφυλλιού.

Πάντως οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού ανέμεναν μεγαλύτερη προσέλευση ώστε να πετύχουν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση στο πλαίσιο της ρύθμισης των χρεών. Ωστόσο, δηλώνουν αισιόδοξοι για την επιτυχία της δεύτερης συγκέντρωσης, που διοργανώνεται την Παρασκευή (15/12) στην Αθήνα, όπως μετέδωσε το filathlos.gr.

Τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησαν ο πρόεδρος, Βασίλης Κωνσταντίνου, ο γενικός διευθυντής, Αγησίλαος Τουμαζάτος και ο νομικός, Άλκης Παπαντωνίου. Οι τρεις άνδρες πρότειναν «πάγωμα» των πληρωμών μέχρι τον Μάρτιο, ώστε η ΠΑΕ να αποφύγει τον αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της UEFA και στη συνέχεια, την εξόφληση σε πολλές και χαμηλές δόσεις σε ορίζοντα τριετίας.

Επίσης, στους παριστάμενους δόθηκε παρόμοια ενημέρωση με αυτή που παρασχέθηκε στους αξιωματούχους του Financial Control Panel της UEFA και χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία πείστηκε για να δώσει χρόνο στον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο είναι προφανές ότι τα προτεινόμενα δεν ενθουσίασαν τους πιστωτές και στην πλειονότητα τους δεν έδειξαν διάθεση να συμφωνήσουν. Όμως, είναι γεγονός ότι όλοι προβληματίζονται από την πιθανή χρεωκοπία της ΠΑΕ, που θα οδηγήσει στην απώλεια των χρημάτων τους.

Να τονιστεί ότι ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με απαγόρευση μεταγραφών μόνο από τη FIFA και όχι από την UEFA, η οποία δεν έχει τη δικαιοδοσία να επιβάλλει τέτοια ποινή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεοδωρόπουλος: Δεν θέλω μόνος μου τον ΠΑΟ – 300.000 Παναθηναϊκοί από 50 ευρώ

«Bόμβα» Θεοδωρόπουλου: «Σταματάω την προσπάθεια για τον Παναθηναϊκό»!

Αυτά πρότειναν στους παίκτες του Παναθηναϊκού