Εκπρόσωπος ΑΝΕΛ: “Ας χρησιμοποιήσουν όποιον όρο θέλουν εκτός από το “Μακεδονία””

Μανταλένα Παπαδοπούλου

Λίγες ώρες πριν γίνουν γνωστά τα ονόματα που προτείνει ο ειδικός διαπραγματευτής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στο ζήτημα των Σκοπίων, η εκπρόσωπος των κυβερνητικών εταίρων Μανταλένα Παπαδοπούλου, ξεκαθάρισε τη θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το όνομα. Ο όρος “Μακεδονία” δεν είναι αποδεκτός είπε.

Ο Πάνος Καμμένος ανάρτησε στο Twitter έναν χάρτη με έναν προπολεμικό χάρτη της Γιουγκοσλαβίας όπου η σημερινή περιοχή της πΓΔΜ αναφέρεται ως “Βαρντάρσκα”. Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ σήμερα στην ερώτηση αν είναι αυτή η πρόταση του κόμματος απάντησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ: “Ας χρησιμοποιήσουν όποιον όρο θέλουν εκτός από τον όρο Μακεδονία”.

Όλα αυτά ενώ η πρόταση που αναμένεται όλα δείχνουν ότι θα περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία” και θα είναι μια πρόταση η οποία ίσως έχει ακουστεί και στο παρελθόν ή θα είναι μια απ’ τις παλιές προτάσεις ελαφρώς παραλλαγμένη…

Το πρόβλημα εντός του κυβερνητικού συνασπισμού ίσως όμως να μην είναι πρόβλημα το οποίο θα προκαλέσει εμπλοκή, καθώς, όπως έχει ξεκαθαριστεί από τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών στη Βουλή θα κληθούν να ψηφίσουν βουλευτές και όχι κόμματα και έτσι φαίνεται ότι η κυβέρνηση ελπίζει στις θετικές ψήφους βουλευτών εκτός κυβερνητικού συνασπισμού.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαφοροποίηση Καμμένου μέσω Twitter για την ονομασία των Σκοπίων – Τι προτείνει

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Τσακαλώτος γράφει στη «Le Monde» – Πάει κόντρα στην ευρωπαϊκή πολιτική του Μακρόν

ΑΚΟΜΑ: «Μαγειρεύουν» ανασχηματισμό Τσίπρας-Καμμένος – Τον «πυροδότησε» η παραίτηση Ζουράρι;