Σολτς: «Αν πάνε όλα καλά με την Ιταλία η Ελλάδα θα βγει στις αγορές»

128
Όλαφ Σολτς

«Έχουμε την ευκαιρία για μία καλή απόφαση», στο τέλος Ιουνίου, για την ελάφρυνση του χρέους και το πλαίσιο μεταμνημονιακής εποπτείας, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, στην εφημερίδα «Τα Νέα». Εξάρτησε πάντως την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές από το πως θα τα πάει η Ιταλία.

«Περιμένω τις τελευταίες αξιολογήσεις και τις τελικές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα και θα μας δώσουν την ευκαιρία στο τέλος Ιουνίου να δούμε πώς θα τελειώσουμε με το πρόγραμμα, πώς θα είναι το μέλλον, πώς θα οργανωθεί η μεταμνημονιακή περίοδος και τι θα προβλέπεται», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σόλτς. Σύμφωνα πάντα με τα «Νέα», ο κ. Σόλτς δήλωσε επίσης ότι «δεν είναι εύκολο να πούμε ποιο θα είναι ακριβώς το αποτέλεσμα (των συζητήσεων). Αυτό που είναι απολύτως ξεκάθαρο είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία για μία καλή απόφαση και η εξέλιξη αυτή έχει προετοιμαστεί με την ισχυρή ατζέντα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πορεία διαβουλεύσεων μες το ΔΝΤ, ο κ. Σόλτς δήλωσε ότι «συζητάμε τις συγκυρίες για να πάρουμε αποφάσεις», επιβεβαιώνοντας έτσι τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, τόνισε επίσης ότι «η Ελλάδα πηγαίνει καλά. Βλέπουμε σημαντική πρόοδο στη χώρα, η οικονομική ανάπτυξη είναι πολύ καλύτερη από ό,τι θα περίμενε κανείς πριν δυο-τρία χρόνια. Το βλέπουμε όλοι».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στο ερώτημα αν με δεδομένες τις εξελίξεις στην Ιταλία η Ελλάδα θα χρειαστεί προληπτική γραμμή πίστωσης απάντησε: «Νομίζω ότι η Ιταλία είναι σταθερή, έχει νέα κυβέρνηση, τα μηνύματα που παίρνουμε από την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Ιταλίας είναι ότι θα σεβαστούν τους κανόνες της ΕΕ και εκτιμώ ότι οι αγορές θα το δουν έτσι. Και για το λόγο αυτό είμαι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να εξέλθει στις αγορές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βερολίνο: Πριν από τη λήξη του προγράμματος η απόφαση για το ελληνικό χρέος

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Χαλαρώνουν» τα capital controls – Νέα αλλαγή στο όριο αναλήψεων μετρητών από σήμερα

ΑΚΟΜΑ: Από το 2019 – «Ψαλίδι» έως και 277 ευρώ το μήνα στις συντάξεις!