Απειλεί ξανά ο Ακάρ: Μείνετε μακριά από προκλήσεις, αλλιώς το τίμημα θα είναι βαρύ

Νέες απειλές εκτόξευσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κάνοντας λόγο για “προκλήσεις” στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ακάρ φέρεται να δήλωσε: “Όλοι πρέπει να μείνουν μακριά από τις προκλήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, όλοι πρέπει να ξέρουν ότι το τίμημα θα είναι βαρύ”, δήλωσε ο Ακάρ. “Αυτή είναι η συμβουλή δίνουμε στους γείτονές μας”, συμπλήρωσε.

Η νέα απειλητική τοποθέτηση του υπουργού Άμυνας της γείτονος ερμηνεύεται ως απάντηση στην πρόσφατη δήλωση του Έλληνα αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος είχε τονίσει: “Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση”.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Χουλουσί Ακάρ απαντά στον ναύαρχο Αποστολάκη καθώς την Πέμπτη είχε δηλώσεις ότι «καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατεύσουμε τη γαλάζια πατρίδα μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, δεν θα υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα και δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήνυμα Α/ΓΕΕΘΑ σε Άγκυρα: «Αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε»

Καμμένος σε Τούρκους: Ένα χιλιοστό κίνηση αν κάνουν, θα τους τσακίσουμε, θα τους συντρίψουμε