Όλα κρίνονται σήμερα για Πρίγιοβιτς – Σε “αναμμένα κάρβουνα” ο ΠΑΟΚ

Καθοριστική είναι η σημερινή ημέρα για την μετακίνηση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς από τον ΠΑΟΚ στην Αλ Ιτιχάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Το ηγεμονικό συμβόλαιο που προσφέρουν οι Σαουδάραβες στον Σέρβο διεθνή επιθετικό, καλύπτοντας ταυτόχρονα και την ρήτρα που έχει θέσει ο ΠΑΟΚ στο συμβόλαιο του, κάνουν πολύ πιθανή την μεταγραφή του από τον ΠΑΟΚ και παρά την θέληση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας, που σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορεί να πράξει διαφορετικά παρά να αποχωριστεί τον πρώτο του σκόρερ και ουσιαστικά το βασικότερο επιθετικό του “όπλο” στην μάχη του εφετινού πρωταθλήματος.

Ο ποδοσφαιριστής είχε διήμερη άδεια από την ομάδα του και σήμερα θα πρέπει να εμφανιστεί το ποσό της ρήτρας των 10 εκ. ευρώ για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του, για να μην θεωρηθεί απών από το πρόγραμμα της ομάδας του, που περιμένει και αυτή την τελική εξέλιξη. Ο ίδιος δεν έχει δώσει στίγμα για την πιθανή παρουσία του στην Σαουδική Αραβία όπου επρόκειτο πρώτα να περάσει από ιατρικό έλεγχο και στην συνέχεια να ανακοινωθεί. Είναι όμως δεδομένη η επιθυμία του να μετακινηθεί στην χώρα του “μαύρου χρυσού” δεδομένου πως θα εισπράξει ποσό 25 εκατομμυρίων ευρώ για συμβόλαιο 4,5 ετών. Ποσό πολλαπλάσιο αυτού που εισέπραττε ως τώρα στον ΠΑΟΚ και που δεν ξεπερνούσε το 1 εκατομμύριο ετησίως.

Το θέμα της μετακίνησης του Πρίγιοβιτς έχει δημιουργήσει αναστάτωση στους κύκλους της ΠΑΕ και ασφαλώς στις τάξεις των φιλάθλων που δεν θέλουν μεσούσης της περιόδου να δουν εκτός ομάδας τον πιο χαρισματικό επιθετικό ποδοσφαιριστή και μάλιστα, σε μια περίοδο που η “μάχη” του πρωταθλήματος έχει ανάψει για τα καλά, παρά το εμφανές προβάδισμα που έχει ο ΠΑΟΚ, μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

O Πρίγιοβιτς άρχισε το ποδόσφαιρο από μικρή ηλικία στα μικρά τμήματα της Ελβετικής Σεντ Γκάλεν, γιος Σέρβων μεταναστών, πριν από 12 χρόνια και στον ΠΑΟΚ ήρθε πριν από δυο, τον Ιανουάριο του 2017, από την Πολωνική Λέγκια Βαρσοβίας, για να γίνει αμέσως το βαρύ “πυροβολικό” της ομάδας με εξαιρετικές επιδόσεις στο σκοράρισμα που τον έφεραν και για πρώτη φορά στην εθνική της πατρίδας του, αυτήν που επέλεξε ο ίδιος για να παίξει σε διεθνές επίπεδο, την Σερβία. Ως τώρα στην εφετινή σεζόν με την φανέλα του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε όλες τις διοργανώσεις σε 27 αγώνες σκοράροντας 18 γκολ, τα μισά εκ των οποίων (9) στο εθνικό πρωτάθλημα και σε 13 παρουσίες. Συνολικά με τον ΠΑΟΚ έχει στις δυο χρονιές που αγωνίστηκε 55 γκολ σε 86 παρουσίες και 8 ασίστ. Με την εθνική Σερβίας έκανε ντεμπούτο στις 17 Ιουνίου 2017, σχετικά αργά για την ποδοσφαιρική του καριέρα, σκοράροντας 2 γκολ σε 12 συμμετοχές.

Η είδηση της πολύ πιθανής μετακίνησης του στην Αλ Ιτιχαντ, όπου θα βρει έναν άλλο πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, τον Γκάρι Ροντρίγκες, έχει γίνει θέμα και σε άλλες χώρες όπως στην πατρίδα του την Σερβία, την Ρουμανία, που λόγω της παρουσίας του Ραζβάν Λουτσέσκου στο “τιμόνι” του Δικεφάλου της Θεσσαλονίκης υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, στην Ελβετία από όπου ξεκίνησε το ποδόσφαιρο αλλά και στις χώρες που έπαιξε ποδόσφαιρο ο Πρίγιοβιτς, όπως η Πολωνία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Αγγλία, η Ιταλία και η Τουρκία.

Ο πολυεθνής 29χρονος επιθετικός, με την πιθανολογούμενη σίγουρη μετακίνηση του, θα “τινάξει” την μπάνκα στον αέρα και θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής που φεύγει από τον ΠΑΟΚ, ξεπερνώντας και αυτόν τον Ισπανό Λούκας Πέρεθ, που φεύγοντας από τον ΠΑΟΚ για την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και δια μέσου Αρσεναλ κάνει καριέρα στην Γουέστ Χαμ. Ωστόσο η αναστάτωση είναι αυτή που απομένει στον ΠΑΟΚ εκτός από το πολύ σημαντικό ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Μια αναστάτωση που μπορεί να κατευνάσει με την απόκτηση ενός σημαντικής αξίας αντικαταστάτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αλέξαντερ Πρίγιοβιτς: Θέλω τίτλους με τον ΠΑΟΚ

Δικαστής και εκτελεστής ο Πρίγιοβιτς – Έσπασε τα δοκάρια η ΑΕΚ (Βίντεο)

Νίκη με ανατροπή ο ΠΑΟΚ και… ξέφυγε – Αναλυτικά η βαθμολογία (Βίντεο)