Λοβέρδος σε Βίτσα: «Πού αγοράζετε μελάνι; Το αγοράζετε με το κιλό”

λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έδωσαν σήμερα μια πρώτη γεύση από το τι θα συμβεί αν κατατεθούν τα μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης.

Η αρχή έγινε με τον  Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος ρώτησε τον αναπληρωτή υπουργό άμυνας Δημήτρη Βίτσα: «Πού αγοράζετε μελάνι; Το αγοράζετε με το κιλό για να υπογράφετε Μνημόνια αφειδώς;».

Λοβέρδος: Υποχρεωτική η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Στη συνέχεια αναφερόμενος στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε παράνομη την μείωση των συντάξεων, ο (συνταγματολόγος) Α. Λοβέρδος τόνισε ότι η γνώμη του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι υποχρεωτική για την κυβέρνηση παρά τα όσα λέγονται.

«Η γνώμη αυτή που είναι υποχρεωτική του Ελεγκτικού Συνεδρίου αλλιώς δεν μπορείς φέρεις νόμο. Τι θα κάνετε; Θα τα λύσετε τα πράγματα τώρα αλλάζοντας πόρους ή θα πάτε σε μία αγνόηση των συγκεκριμένων ρυθμίσεων για να σκάσει το πρόβλημα το 2019 και θα κληρονομήσετε τα προβλήματα στους επόμενους. Τι θα κάνετε; Θα τα λύσετε σήμερα ή θα τα αφήσετε να τα λύσει η ζωή σε βάρος άλλων αργότερα;».

Κόντρα Θεοχαρόπουλου – Βαρεμένου

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος ο οποίος αναφερόμενος στη συμφωνία μίλησε για νέο Μνημόνιο που έρχεται και για πολίτικη που οδηγεί σε κατάσταση δογματικής λιτότητας και μέτρα που ουσιαστικά αφορούν τους πάντες με περικοπές συντάξεων, μείωση αφορολόγητου αύξηση εισφορών.

Οι αναφορές Θεοχαρόπουλου προκάλεσαν και καβγά με τον προεδρεύοντα Γιώργο Βαρεμένο:

Βαρεμένος: Εντάξει θα τα πείτε την άλλη εβδομάδα.

Θεοχαρόπουλος: Έχω 5 λεπτά, θα ακούσετε την κριτική.

Βαρεμένος: Έχετε καιρό να μάθετε.

Θεοχαρόπουλος: Όχι σ’ εμένα αυτά, δύο χρόνια μαθαίνετε στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Βαρεμένος: Όποιος φωνάζει δεν πάει πάνω από το ανάστημά του.

Θεοχαροπουλος: Σταματήστε πια το παραμύθι του ουδέτερου δημοσιονομικού αποτελέσματος. Να ρωτήσω αν πετύχουμε 3% πλεόνασμα του χρόνου θα δοθεί τίποτα πίσω; Γι’ αυτό λέμε θα μείνουν στα χαρτιά τα αντίμετρα όπως ήταν το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και το παράλληλο πρόγραμμα.