“Μαύρο” στην κρατική τηλεόραση του Ισραήλ! Συγκίνησαν οι εργαζόμενοι

ισραήλ“Μαύρο” έριξαν στην κρατική τηλεόραση του Ισραήλ για να την αναδιορθώσουν με στόχο το χαμηλότερο κόστος.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέτζαμιν Νετανιάζου, έριξε “μαύρο” στην κρατική τηλεόραση το βράδυ της Τρίτης. Οι εργαζόμενοι με δάκρυα στα μάτια δεν αντέχουν και ξεσπούν σε κλάματα, την ώρα του τελευταίου δελτίου ειδήσεων. Ψάλλουν τον εθνικό τους ύμνο και αποχαιρετούν τους τηλεθεατές ενώ αναγγέλλουν πως θα ξαναανοίξουν την Δευτέρα με λιγότερους όμως εργαζομένους και με ιδιωτικές παραγωγές.

Το ισραηλινό κοινοβούλιο ενέκρινε το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης του Ισραήλ (IBA ) και την αντικαταστασή της με μια μικρότερη σε μέγεθος, με το όνομα “Kan”.

Η IBA ιδρύθηκε το 1948 και είχε το μονοπώλιο στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές μέχρι το 1990.
Η αντιπολίτευση εξέφρασε την ανησυχία της ότι ο “Bibi” – όπως αποκαλούν τον Νετανιάχου τα ισραηλινά ΜΜΕ – παρεμβαίνει στο έργο των δημοσιογράφων με στόχο να χειραγωγήσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η δημιουργία της νέας ισραηλινής ραδιοτηλεόρασης είχε καθυστερήσει και σχεδόν εγκαταλείφθηκε τον περασμένο Μάρτιο.
Το BBC αναφέρει πως οι εργαζόμενοι γνώριζαν ότι ο νέος φορέας θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα αλλ΄αδεν περίμεναν να τους κόψουν από την Τρίτη το βράδυ.

440 από 1.050 εργαζόμενους θα παραμείνουν στην νέα κρατική ραδιοτηλεόραση “Kan” σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα “Haaretz”. Η νομοθεσία όμως προβλέπει ότι ο αριθμός θα αυξυθεί σε 510.

https://youtu.be/PaN-PqMVTGs