Χαμός με Τζήμερο και ΚΚΕ – Αλληλοκατηγορίες και… βίντεο

ΤΖΉΜΕΡΟΣ- ΜΠΑΛΟΥ - ΧΑΜΟΣΧαμός έγινε χθες στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ΜΕ πρωταγωνιστές τον Θάνο Τζήμερο, πρόεδρο του κόμματος “Δημιουργία Ξανά” και επικεφαλή της παράταξης “Δημιουργούμε μαζί” και την περιφερειακή σύμβουλο και στέλεχος του ΚΚΕ, Αλεξάνδρα Μπαλού.
Το ζήτημα έγινε γνωστό μετά από tweet του Γιώργου Καραμέρου, ο οποίος βρισκόταν εκεί.
«Ο Θάνος Τζήμερος γρονθοκόπησε μόλις στο Περιφερειακό συμβούλιο την Περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού αφού πρώτα έσκισε αφίσες. Το Περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε την αποβολή του Θάνου Τζήμερου μετά την βιαιοπραγία του εναντίον της Αλεξάνδρας Μπαλού. Επικίνδυνος» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ενώ λίγο αργότερα ανέβασε και ένα βίντεο στο οποίο επικρατεί ένταση λίγα λεπτά μετά το συμβάν. Οι αντιδράσεις από το ΚΚΕ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεσες. Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου καταδίκασε την ενέργεια του κ.Τζήμερου αναφέροντας δεν υπάρχει καμία αιτιολογία για αυτές τις ενέργειες εκφασμού της δημόσιας ζωής.
Ενώ από την άλλη ο κ.Τζήμερος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι χτύπησε την κ.Μπαλού. Στο κεντρικό δελτίο του ΑΝT1 ανέφερε πως ξεκόλλησε τις αφίσες καθώς ήταν δημόσιος χώρος και είναι κάτι το οποίο πάντα κάνει. “Μετά από 20 λεπτά ένας τραμπούκος του ΠΑΜΕ διαπίστωσε πως βγήκαν οι αφίσες ήρθε στην θέση μου και άρχισε να με υβρίζει πετώντας μου τις τσαλακωμένες αφίσες” είπε και συνέχισε: ” Σε λίγο ήρθε μια ομάδα στελεχών του ΚΚΕ μεταξύ των οποίων και η Μπαλού. Σηκώθηκα και τους απώθησα. Κανέναν δεν χαστούκισα, κανέναν δεν γρονθοκόπησα. Τον πρώτο που ήρθε και με προπηλάκιζε και με χτυπούσε, τον έσπρωξα πολύ δυνατά, όντως. Τώρα αν ήταν μέσα και η Μπαλού, δεν το ξέρω”.
Ερωτηθείς η κ.Μπαλού για το τι έγινε στην αίθουσα είπε πως ο κ.Τζήμερος είναι δειλός. “Έσπρωξε τον συνάδερφο και εμένα με χτύπησε κανονικά δύο φορές”
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ.Τζήμερος δήλωσε πως η κ.Μπαλού λέει ψέμματα και συνέχισε: «Πήγα να μαζέψω τα σκουπίδια, πρόκειται για αφισορύπανση. Δεν πήρα το νόμο στα χέρια μου, την αφίσα δεν την ξεκολλάει ο αστυνομικός, αλλά ο σκουπιδιάρης, έκανα τον σκουπιδιάρη».

https://youtu.be/lxRMzEH6Or0

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ για το περιστατικό ανάμεσα στην Αλεξάνδρα Μπαλού και τον Θάνο Τζήμερο:

«Στη σημερινή (σ.σ.:χθεσινή) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το γνωστό θρασίμι και φασιστοειδές «Τζήμερος», αφού πρώτα έβγαλε το μίσος του ξηλώνοντας απεργιακές αφίσες που ενημέρωναν για την πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 17 Μάη, επιτέθηκε και χτύπησε το στέλεχος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, Αλεξάνδρα Μπαλού. Το εργατικό-λαικό κίνημα έχει πλούσια πείρα για να αντιμετωπίζει κάθε είδους εχθρούς των λαϊκών αγώνων, τους ψευτονταήδες και τους θρασύδειλους, τους χρυσαυγίτες και τις μεταλλάξεις τους»