Τσίπρας σε Παυλόπουλο: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια!» (video)

Πρόεδρος

Σε σαφές σήμα εμπιστοσύνης προς τις αγορές αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Eurogroup και τονίζοντας πως «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια».

Αυτό που αφορά τον ελληνικό λαό που έχει υποστεί με ιώβεια υπομονή την κρίση, είναι το σαφές τέλος των προγραμμάτων σε ένα χρόνο από σήμερα, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «τώρα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και όχι να χαλαρώσουμε».

Ο κύριος Τσίπρας αναφέρθηκε ακόμα και «στην εικόνα που διαμορφώνεται». «Η Ελλάδα, όχι μόνο από την χθεσινή εξέλιξη, αλλά από την πορεία του τελευταίου διαστήματος, βρίσκεται με πάρα πολλούς συμμάχους και υποστηρικτές στο διεθνές περιβάλλον. Καταφέραμε να κρατηθούμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και πλέον όχι μόνο παραδοσιακοί σύμμαχοι στηρίζουν τις προσπάθειές μας και έχουμε να διεκδικήσουμε κρίσιμα αιτήματα πολλών δεκαετιών, όπως στην Γενεύη σε δέκα μέρες», είπε.

Ο κύριος Παυλόπουλος επισήμανε πως «την χθεσινή απόφαση πρέπει να την εκλάβουμε ως αφετηρία της τελικής μεγάλης προσπάθειας εξόδου από την κρίση με τις μεγάλες και άδικες θυσίες».

Θέλω να σας τονίσω ότι είμαι εδώ, παρών, να στηρίξω αυτή την προσπάθεια μέχρι το τέλος, στο πλαίσιο του θεματικού μου ρόλου, είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε πως «χθες αποδείχθηκε, με αφορμή την Ελλάδα, η αρχή της αλληλεγγύης με όλα τα προβλήματα λειτουργεί στην Ευρώπη».

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη Βουλή η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το Eurogroup – Αντιδράσεις πολιτικών αρχηγών

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χαμός με το tweet Καμμένου – Ποιος φταίει για τη σόκιν… γραβάτα! (pic)

ΑΚΟΜΑ: Σομαλία, Κονγκό, Ελλάδα… Η ανακοίνωση-σοκ του ΔΝΤ μετά το Εurogroup