Η “κρυφή” συνέντευξη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη – Ο απαράβατος όρος

Πριν δέκα χρόνια ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είχε δώσει μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης με τον απαράβατο όρο να μην προβληθεί πριν τον θανατό του.
Η συνέντευξη για να ολοκληρωθεί χρειάστηκαν 6 μήνες και η καταγραφή της είναι 30 ώρες.

Ο επίτιμος πρόεδρος μίλησε στον Αλέξη Παπαχελά και απάντησε για όλους και για όλα ενώ ξεκινάει αναλυτική διαδρομή για την πολιτική ζωή της χώρας από το 1960 και μετά.

Η έκτακτη εκπομπή του ΣΚΑΪ με παρουσιαστή τον Παύλο Τσίμα και με καλεσμένους τον Παναγιώτη Πικραμένο και τον Γιάννη Παλαιοκρασσά, παρουσίασε ένα μικρό απόσπασμα από την συνέντευξη με την υπόσχεση πως θα υπήρχουν και άλλες εκπομπές στις οποίες προβληθεί ολόκληρο το υλικό.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός και ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δήλωσε πως δεν υπολόγισε ποτέ το πολιτικό κόστος, είχε άνεση καθώς δεν υποσχέθηκε ποτέ στον λαό.

Όσον αφορά το θέμα του ΟΤΕ είπε: “Το θέμα του ΟΤΕ δεν ήταν μείζον θέμα, το θέμα του ΟΤΕ ήταν μείζον και κατέληξε να είναι μείζον, διότι ενεπλέκοντο τα ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία σε τελική ανάλυση έριξαν την κυβέρνηση…Η κυβέρνηση μας δεν συμβιβάστηκε, καθόλου και η οποία είχε το θάρρος να παίρνει τις αποφάσεις που ωφελούσαν τον τόπο, κατά την δική μας κρίση βέβαια, αλάθητοι δεν ήμαστε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάναμε κανέναν συμβιβασμό ούτε για συναισθηματικούς λόγους, φιλικούς και πολύ περισσότερο γι’ ότι τυχόν είχαμε επηρεαστεί από αντιπαροχές”
Οι σχέσεις του με τον Ανδρέα Παπανδρέου: «Με τον Ανδρέα δεν είχαμε ποτέ στενές επαφές. Όποτε όμως το απαιτούσε η περίσταση, σε περιόδους κρίσιμες για τη χώρα, δεν δίστασα να επικοινωνήσω μαζί του για να υπάρξει συνεννόηση και λύση»