Η στιγμή της έντασης όταν ρίχνουν νερά και καφέδες στον Πατούλη (video)

Για προβοκάτσια έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες για την επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος, αλλά και μέλη της ΚΕΔΕ από εργαζομένους στην καθαριότητα των δήμων έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ.. Πατούλης και αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων συμμετείχαν στην πορεία της ΠΟΠ – ΟΤΑ και έφτασαν στο υπουργείο Εσωτερικών, καθώς είχαν ραντεβού για το θέμα των συμβασιούχων με τον υπουργό Π. Σκουρλέτη, ο οποίος όμως απουσίαζε.

«Στην μία είσοδο οι εργαζόμενοι είχαν βάλει φωτιά, οπότε κινηθήκαμε προς την άλλη. Εκεί ήταν δυο τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι προφανώς κινήθηκαν προβοκατόρικα και μας επιτέθηκαν.

Και το λέω αυτό γιατί όλες οι αποφάσεις μας είναι υπέρ των συμβασιούχων, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι αυτό συνέβη την ώρα που απουσίαζε ο υπουργός», είπε ο κ. Πατούλης και κατέληξε:

«Με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που βρεθήκαμε στην πορεία ήμασταν μια χαρά, ενωμένοι και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή. Δεν υπήρχε σε όλη τη διάρκεια της πορείας καμία ένταση, παρά μόνο εκείνη η στιγμή έξω από το υπουργείο».

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι νωρίτερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο ο κ. Πατούλης, επιτέθηκε εναντίον του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη για το θέμα των συμβασιούχων στους δήμους

Σημείωσε πως «εκείνος που βρίσκεται σε εκτελεστική και νομοθετική θέση και δεν γνωρίζει το Σύνταγμα φέρει διπλή ευθύνη», προσθέτοντας ότι «σε μια χώρα που έχει καταρρεύσει, δεν μπορεί οι πολιτικοί να στηρίζονται σε ψέματα. Για να μπούμε σε μια κανονικότητα και ανάπτυξη, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να παλεύουμε για τον εθνικό και όχι τον κομματικό στόχο».

«Η τοπική αυτοδιοίκηση και όχι ο Πάνος Σκουρλέτης ξέρει τις ανάγκες των δήμων», έσπευσε να συμπληρώσει, ενώ αναμένεται η σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών.

Τέλος, υποστήριξε πως ο κ. Σκουρλέτης έχει μηδενικό έργο και τόνισε ότι θα πρέπει να αποδείξει εάν έχει κάποια λύση στη φαρέτρα του, ενώ σημείωσε ότι η ΚΕΔΕ θα ζητήσει οι συμβασιούχοι να παραμείνουν κανονικά στις θέσεις που έχουν.

Διαβάστε επίσης: Επεισόδια στην Αθήνα από τους απεργούς της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Update)

Μην χάσετε: «Βόμβα» από το Spiegel – Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν το Λευκό Οίκο