Θησαυρός ανεκτίμητης αξίας σε διαμερίσματα στο Χαλάνδρι

Μετά από έρευνες της Ασφάλειας ανακαλύφθηκαν περισσότερα από 700 κιλά χρυσαφικά, ασημικά, κοσμήματα, ακόμα και διαμάντια, σε δύο διαμερίσματα στο Χαλάνδρι!

Ο θησαυρός εντοπίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεται για τη μεγάλη υπόθεση της λεγόμενης «μαφίας της δυτικής Αττικής» και συγκεκριμένα δύο οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, οι οποίες διέπρατταν ληστείες και κλοπές από σπίτια και εταιρείες σε όλη την Ελλάδα και εξαρθρώθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο.

Τα δύο διαμερίσματα στο Χαλάνδρι νοίκιαζε ένας 43χρονος κλεπταποδόχος από το Μενίδι, ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγες μέρες, στις 16-6-2017.

Η αξία των κλοπιμαίων που βρέθηκαν στα δύο διαμερίσματα, (πανάκριβα ρολόγια, δαχτυλίδια, σταυροί, κ.λ.π.), είναι πολύ μεγάλη, σύμφωνα με την Αστυνομία, ενώ από την Ασφάλεια Αμαρουσίου, που εξιχνίασε την υπόθεση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και πάνω από 100.000 ευρώ μετρητά σε κρύπτες των παραπάνω διαμερισμάτων.

Οι έρευνες συνεχίζονται και μετά την ολοκλήρωσή τους θα γίνουν ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής.

Το ιστορικό

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία οι δύο δράστες, με την κάλυψη νομιμοφανών επιχειρήσεων -ενεχυροδανειστηρίων που διατηρούσαν, δύο από αυτά στο Μενίδι, κατείχαν και διέθεταν για ρευστοποίηση στην αγορά, κοσμήματα, ρολόγια και λοιπά τιμαλφή, τα οποία προέρχονται από τη δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων αλλά και από τη δράση άλλων κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου.

Διατηρούσαν δύο ενεχυροδανειστήρια στο Μενίδι, στην Καλλιθέα και στο Παλαιό Φάληρο και ανήκαν στη μεγάλη αλυσίδα των κλεπταποδόχων της οργάνωσης.

Και όχι μόνο αυτής της οργάνωσης, αλλά όπως ανακοίνωσε η αστυνομία κατείχαν και διέθεταν για ρευστοποίηση στην αγορά, κοσμήματα, ρολόγια και λοιπά τιμαλφή, τα οποία προέρχονται από τη δράση τουλάχιστον άλλης μιας οργάνωσης αλλά και από τη δράση άλλων κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου.

Αρχικά εντοπίστηκε ο 40χρονος, σε περιοχή της Αττικής. Στο αυτοκίνητο που οδηγούσε είχε διαμορφώσει ειδικές κρύπτες, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν δύο ρολόγια, εκ των οποίων το ένα μοναδικής κατασκευής, αξίας πάνω από 150.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο ρολόι αποδόθηκε στον νομικό κάτοχο του, ο οποίος ήταν θύμα κλοπής των συγκεκριμένων εγκληματικών οργανώσεων και η υπόθεση του είχε εξιχνιαστεί κατά την αρχική έρευνα.

Ακόμη, στο όχημα βρέθηκαν πολλά κοσμήματα, 59.610 ευρώ, διάφορα άλλα τιμαλφή, ζυγαριά ακριβείας, πέντε κινητά τηλέφωνα και τρία σπρέι πιπεριού.

Στη συνέχεια συνελήφθη η 40χρονη και σε έρευνες σε οικίες και καταστήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δύο πλάκες χρυσού, βάρους περίπου 1 κιλού και αξίας 25.000 ευρώ,
  • ασημένια εικόνα (αγαλματίδιο) της Παναγίας βάρος περίπου τριών κιλών, αξίας 3.000 ευρώ,
  • πλάκα ασημιού βάρους περίπου 300 γραμμαρίων,
  • πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών,
  • 4 ειδικά φουρνάκια, στα οποία έλιωναν τα χρυσά κοσμήματα,
  • πλήρης μονάδα φασματογράφου, με την οποία μετρούσαν την καθαρότητα λιωμένου χρυσού,
  • δύο καλούπια μορφοποίησης λιωμένου χρυσού,
  • το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ καθώς και διάφορα άλλα τιμαλφή και αντικείμενα.
  • Μάλιστα, η συνολικά αξία των αντικειμένων που κατασχέθηκαν υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 500.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Λονδίνο: Εκκενώθηκαν τέσσερις πύργοι με 4.000 κατοίκους