Αντιπαράθεση Γεωργιάδη με Κοντονή για τον Πάνο Καμένο

Οξύνεται το πολιτικό θερμόμετρο μετά και την κόντρα που σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, για το θέμα επικοινωνίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμένου με ισοβίτη στην φυλακή.

Χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να απαντήσει ενώπιον της Βουλής αν είναι φυσιολογικό να μιλάει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με ισοβίτη στην φυλακή, και τι έπραξε ο ίδιος ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο κ. Γεωργιάδης απευθύνθηκε προς τον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης ζητώντας του να απαντήσει αν το θεωρεί λογικό ένας υπουργός, μέλος της εκτελεστικής εξουσίας, να παίρνει τηλέφωνο μια εισαγγελέα, μέλος της δικαστικής εξουσίας, να παίρνει τηλέφωνο, να την καθοδηγεί τι ώρα θα πάει και σε ποια φυλακή κι αν είναι φυσιολογικό ο ισοβίτης να παίρνει τηλέφωνο τον υπουργό για να συνεννοούνται ποια θα είναι η κατάθεσή του.

“Γιατί παίζετε τον συνηγορώ του Καμμένου; Είχε ο Καμμένος απευθείας επικοινωνία με τον ισοβίτη; Είναι φυσιολογικό με μιλάει με τον ισοβίτη και την εισαγγελέα; Η αγάπη για την καρέκλα σας κάνει να τα παραβλέπετε όλα;

Σπεύσατε να του παράσχετε προστασία. Ο Κουρουμπλης κράτησε πολύ πιο προσεκτική στάση. Είστε υπουργός μόνο για να βάζετε την ωραία γραβάτα; Εάν η εισαγγελέας ήταν σε συνεννόηση με τον Καμμένο θα διωχθεί πειθαρχικά και πως;” διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Κοντονή ο οποίος σημείωσε ότι είναι “αήθης επίθεση με χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Ο κ.Καμμένος λειτούργησε για να συγκαλυφθεί ή να αποκαλυφτεί η αλήθεια; Του είπε μην μιλήσεις ή μίλησε; Τον κατηγορείτε ότι έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο; Αυτό είναι το αμάρτημα του; Εάν είναι αυτό να μας το πείτε ότι ενδιαφέρεστε για την συγκάλυψη . Ο τρόπος που μιλάτε οδηγεί σε άλλες σκέψεις”.

Και πρόσθεσε: “Ο ισοβίτης είχε δώσει συνέντευξη στον Τριανταφυλλόπουλο . Αμέσως μετά στείλαμε εισαγγελέα, δεν δέχθηκε να δώσει κατάθεση αλλά παρέδωσε στην εισαγγελέα κατάλογο με τραπεζικούς λογαριασμούς. Εμείς δεν κατασκευάζουμε ενόχους. Μου κάνει εντύπωση ότι υπάρχει ορυμαγδός δημοσιευμάτων από εφημερίδες του συγκεκριμένου εφοπλιστή που δημοσιοποιούν όλα αυτά τα ζήτημα”.

Εν συνεχεία διερωτήθηκε “Μας ενδιαφέρει να δούμε ποιος ήταν ο οργανωτής της διαδρομής του εμπορεύματος θανάτου; “ και ανέφερε πως “εάν υπάρχουν ευθύνες για την εμπλοκή του λιμενικού αυτά ήδη διερευνώνται. Εάν υπήρξαν πάλι ισχνός σημασίας παράβασης της λειτουργίας της φυλακής ήδη έχω δώσει εντολή για έρευνα . Αλλά να κατηγορείτε ότι ο Καμμένος προέτρεψε έναν ισοβίτη να πει την αλήθεια αυτό με αφήνει άναυδο. Εσείς εάν μπορούσατε δεν θα του λέγατε να μιλήσεις και να πεις όσα ξέρεις;”

Ακολούθως τόνισε “γιατί αυτό το μονομερές ενδιαφέρον για το αν ο Καμμένος μίλησε η όχι; Γιατί δεν έχει επιδειχθεί ενδιαφέρον για τους 7 νεκρούς μάρτυρες και για τα όσα είπε ο ισοβίτης σε συνεντεύξεις του; Έχουμε ζητήσει από ξένο κράτος βοήθεια για να αποδειχθεί εάν αυτά που λέει ο ισοβίτης είναι αλήθεια ή όχι.

Αυτό το όψιμο ενδιαφέρον δείχνει ότι κόμματα βρίσκουν πατήματα εκεί που επιχειρηματικά συμφέροντα αισθάνονται ότι βάλλονται. Δίδεται η εντύπωση ότι οικονομικά συμφέροντα υπαγορεύουν τον πολιτικό λόγο κομμάτων και κόμματα εμπλέκονται στον πόλεμο επιχειρηματιών.”

Σημείωσε μεταξύ άλλων πως “όταν έχεις δυο τόνους καθαρής ηρωίνης αντιλαμβάνεστε γιατί μιλάμε . Και εσείς λέτε για τον Καμμένο. Ακόμα και παράτυπα να ενήργησε και να ζήτησε από τον ισοβίτη να μιλήσει είναι κάτι που λειτουργεί προς αποκάλυψη της αλήθειας. Αυτό θα πρέπει να μας ενδιαφέρει. Πρέπει να αποκαλυφθεί η αλήθεια και όχι να συγκαλυφθεί αυτό το μέγα έγκλημα”.

“Είναι πρωτάκουστο να κατηγορείτε έναν υπουργό γιατί προέτρεψε έναν ισοβίτη να πει και να αποκαλύψει την αλήθεια”, επισήμανε και συνέχισε:

“Μου κάνει εντύπωση η επίθεση από συγκεκριμένες εφημερίδες που ανήκουν στον συγκεκριμένο εφοπλιστή. Μήπως συνδυάζεται με έρευνες που έχουν γίνει την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του ; εάν δεν υπάρχει λες όλα στο φως και η δικαιοσύνη θα μιλήσει . Όλη αυτή η επιθετικότητα για άλλα πράγματα προδιαθέτει.

Δεν ξέρω αν η σημερινή σας παρουσία έχει να κάνει με τα όσα λέει ο Μαρτίνης για σας . Εύχομαι ο καθένας να αποδείξει την αθωότητα του”.

Διαβάστε επίσης: Αποσύρεται από την πολιτική ο Ανδρέας Λυκουρέντζος (video)