Μεταγραφικός “πυρετός” στον Ολυμπιακό

Μεταγραφικός “πυρετός” στον Ολυμπιακό καθώς οι υποθέσεις των Μεχντί Καρσελά, Οτζίτζα Οφόε, Εμάνουελ Εμενίκε και Γκιγιόμ Ζιλέ μπαίνουν στην τελική τους φάση…

Η υπόθεση Καρσελά μοιάζει να είναι η πιο προχωρημένη απ’ όλες. Οι Πειραιώτες τα έχουν βρει με τον 28χρονο εξτρέμ για τριετές συμβόλαιο (όπως προκύπτει από τα «ερυθρόλευκα» ρεπορτάζ), ενώ αυτό που μένει είναι να αποδεσμευθεί ο ποδοσφαιριστής από τη Γρανάδα.

Ο Μαροκινός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη νυν ομάδα του στη Σεγούντα Ντιβιζιόν, με το buy out να είναι ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Στον Πειραιά προσπαθούν να ρίξουν αυτό το ποσό, αλλά ακόμη κι αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, η ρήτρα του παίκτη δεν είναι απαγορευτική.

Όσον αφορά τον Οφόε, τον οποίον γνωρίζει καλά ο Μπεσνίκ Χάσι και τον υπολογίζει στο ρόστερ της ομάδας που θέλει να φτιάξει, οι οιωνοί και εδώ είναι θετικοί.

Ο Βέλγος χαφ ταξίδεψε χθες στην Πολωνία και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Λέγκια Βαρσοβίας, στον οποίο φέρεται να τόνισε πως θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Το επίσης θετικό στην περίπτωσή του, είναι το γεγονός πως ο μάνατζέρ του κατέχει το 50% των δικαιωμάτων του. Κοινώς, οι Πολωνοί δεν έχουν και πολλά ατού στα χέρια τους για να τον κρατήσουν…

Στην περίπτωση του Ζιλέ, η μεταγραφή του θα έχει τη μορφή… δώρου στον Χάσι. Ο 33χρονος αμυντικός χαφ, που δεν υπολογίζεται από τη Ναντ, δεν είναι ιδιαίτερα στη λογική του Ολυμπιακού για παίκτες με προοπτική και μεταπωλητική αξία, αλλά ο Αλβανός τεχνικός τον θεωρεί «πολυεργαλείο» και γνωρίζει καλά τι μπορεί να προσφέρει.

Ζιλέ και Χάσι έχουν συνεργαστεί στην Άντερλεχτ, οι σχέσεις των Πειραιωτών με την Ναντ είναι καλές, λόγω Πάρντο (πήγε στη γαλλική ομάδα δανεικός) και το θέμα αναμένεται να κλείσει πολύ πιο χαμηλά από το 1 εκατ. ευρώ.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα του Εμενίκε, εδώ τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Στην Τουρκία, εδώ και κάποιες ημέρες αναφέρουν πως οι Πειραιώτες τα βρήκαν με τη Φενέρμπαχτσέ για τον Νιγηριανό επιθετικό και μένει να συμβεί το ίδιο και με τον ποδοσφαιριστή.

Ωστόσο, το κασέ των 1,9 εκατ. ευρώ ετησίως είναι αρκετά μεγάλο και τα τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ για έναν παίκτη που… περπατάει προς τα 31 δεν είναι ό,τι πιο δελεαστικό. Οπότε, δεν αποκλείεται εάν δεν γίνουν «εκπτώσεις», ο Ολυμπιακός να προχωρήσει άλλη λύση για τη θέση του σέντερ φορ.

Διαβάστε επίσης: ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Για τρία χρόνια ο Γκάμπριελ στην ομάδα

Μην χάσετε: «Πέθανε στα χέρια μου»: Παραδέχτηκε ο γιατρός το θάνατο της 36χρονης Ντιάνας

Ακόμη: Ο Κάρολος «έσπασε» το πρωτόκολλο – Ο φωτογραφικός φακός τον εντόπισε να…