Μητσοτάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να απολογηθεί

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε βάλει τον πήχη της διαπραγμάτευσης πολύ ψηλά και τελικά πέρασε από κάτω, με δυσμενή αποτελέσματα για ολόκληρη τη χώρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, άσκησε δριμύτατη κριτική στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για όσα έλαβαν χώρα με το κλείσιμο της αξιολόγησης της Αθήνας από τους πιστωτές.

“Ο κ. Τσίπρας είχε συνδέσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με μία οριστική λύση για το χρέος και την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση. Δυστυχώς η λύση για το χρέος μετατέθηκε και είναι θολό το τοπίο για την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση. Και όλα αυτά με σφοδρά μέτρα και με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που σημαίνουν λιτότητα και υπερφορολόγηση. Ο κ. Τσίπρας ας μην πανηγυρίζει. Και ας έρθει στη Βουλή να μιλήσουμε για το τι πέτυχε στο Eurogroup και τι έγινε στη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια”, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του “Άλφα”.

Τονίζοντας πως είναι ο πρώτος που εύχεται να βγει η χώρα στις αγορές, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος απαιτείται μεταρρυθμιστική αξιοπιστία. Δεν την έχει η χώρα αυτήν την αξιοπιστία με αυτήν την κυβέρνηση. Η δεύτερη αξιολόγηση έπρεπε να κλείσει το Φεβρουάριο του 2016. Γιατί αργήσαμε 16 μήνες;

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απολογηθεί στη Βουλή. Να δώσει εξηγήσεις για το τι κέρδισε η χώρα από αυτή τη διαπραγμάτευση. Έχουμε σκληρά μέτρα για όλους τους πολίτες. Μείωση συντάξεων και αφορολόγητου που χτυπάνε τους πιο αδύναμους”, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διάγγελμα Τσίπρα: Ανοίγει ο δρόμος για την οριστική έξοδο από την κρίση

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσίπρας: Η απόφαση του Eurogroup δέσμευση για έξοδο από την κρίση

ΑΚΟΜΗ: Στη Βουλή η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το Eurogroup – Αντιδράσεις πολιτικών αρχηγών