Νέοι βαρείς χαρακτηρισμοί Παναγούλη κατά Τόσκα: “Είσαι χουντικό απομεινάρι”

Σκληρότατες εκφράσεις εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, προκαλώντας την αντίδραση του τελευταίου.

Ως γνωστόν ο κ. Παναγούλης προχώρησε χθες, Τετάρτη σε εξώδικη διαμαρτυρία, επειδή δεν του επιτράπηκε να έχει πρόσβαση σε όλους τους «Φακέλους Πολιτικών Φρονημάτων» που αφορούν την οικογένειά του.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, με νεότερη επιστολή του, αποκαλεί τον κ. Τόσκα «χουντικό απομεινάρι», «θιασώτη» και «εύελπι της χούντας». «Από το 1967 έως και την ημέρα σύλληψής μου το 1972 ήμουν καταζητούμενος από τη Χούντα. Παρ όλα αυτά εισήλθα παράνομα στην Ελλάδα έντεκα φορές (ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΕΣΥ κ ΤΟΣΚΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕΣ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΕΧΟΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΟΥ, όπως στον Σπύρο Μουστακλή και Τάσο Μήνη γιατί αυτοί δεν προσκύνησαν τη Χούντα)» τονίζει σε άλλο σημείο ο κ. Παναγούλης.

Χαρακτηριστικά αναφέρει στη γραπτή δήλωσή του: «Επιθυμώ να πληροφορήσω τον κ. Τόσκα «τον εύελπι της χούντας», ότι όταν επί 220 ημέρες ανακρινόμουν στο ΕΑΤ ΕΣΑ, δεν τον συνάντησα σε κανένα κολαστήριο ανακριτικό, ούτε στην απομόνωση στις στρατιωτικές φυλακές του Μπογιατίου, ούτε βεβαίως στην εξορία στη Γυάρο, μολονότι ο κ. Ν. Τόσκας γράφει στο βιογραφικό του ότι υπήρξε και … αντιστασιακός!!!»,

Και προσθέτει: «Ας μην ξανατολμήσει ο κ. Ν. Τόσκας να αναφερθεί στους αγώνες της οικογένειας Παναγούλη, διότι ποτέ κανένα μέλος αυτής της οικογένειας δεν έβγαλε αναμνηστικές φωτογραφίες κάτω από το πουλί της χούντας! Κύριε Τόσκα, μπορείτε να ισχυριστείτε το ίδιο και για τη δική σας οικογένεια;».

«Τα υπόλοιπα το Σεπτέμβριο στη Βουλή με πλούσιο φωτογραφικό υλικό για να δούμε ποιος είναι ο αήθης και ποιος θρασοχουντικός» προαναγγέλλει ο βουλευτής, σημειώνοντας στο τέλος του κειμένου του «να χαίρεστε, κ. Τσίπρα, το χουντικό απομεινάρι που φιλοξενείτε στην κυβέρνησή σας».

Στις νέες βαριές κατηγορίες για σχέσεις με την χούντα των συνταγματαρχών, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε: «Ο κύριος Παναγούλης, αντιδρών ως παράφρων, ψεύδεται».

Ακολούθως ο υπουργός υποστήριξε πως «Σφάλλει ο αήθης κύριος Παναγούλης αν νομίζει ότι του επιτρέπεται να ασχημονεί, να συκοφαντεί και να διαβάλλει. Το σημερινό του κατάντημα δεν τιμά την αγωνιστική ιστορία της οικογένειάς του. Δεν πρόκειται όμως να κατεβώ στο επίπεδό του»

Και πρόσθεσε «Υπενθυμίζω ότι οι 2.100 φάκελοι πολιτικών φρονημάτων είναι αυτοί που απέμειναν από τα 7 εκατομμύρια περίπου φακέλους που ρίχτηκαν στη φωτιά το 1989. Και, αντί για το 2029 οπότε είχε αποφασιστεί να ανοιχτούν οι εναπομείναντες φάκελοι, αυτοί ανοίχτηκαν το 2016 και δίνονται στους δικαιούχους, με απόφαση του τωρινού υπουργού».

«Ο κ.Παναγούλης ας μην παριστάνει λοιπόν όψιμα τον μόνο εκπρόσωπο της αντιδικτατορικής αντίστασης» τόνισε ο κ. Τόσκας.

Διαβάστε επίσης: Εκπληκτικό μήνυμα Τσίπρα σε Ερντογάν: «Ο σκύλος που προστατεύει δεν χρειάζεται να γαυγίζει»