Πυρ και μανία ο δήμαρχος της Κω: “Μας εκδικείται η κυβέρνηση, υπάρχει τσίπα;”

Οξυμένο είναι το κλίμα στην Κω ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει 72 μετανάστες από την Ανάφη στο νησί, εν μέσω τουριστικής περιόδου, επιδεινώνοντας το κλίμα ακόμα περισσότερο, καθώς το τελευταίο καιρό συνεχίζει τη μεταφορά αλλοδαπών προς αυτό..

Όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, η τουριστική εικόνα του νησιού έχει αποκατασταθεί πλήρως και η Κως παρουσιάζει αύξηση της τουριστικής κίνησης σε ποσοστό 25%. Οι φορείς του νησιού και οι επιχειρηματίες του τουρισμού θεώρησαν ότι είχαν ησυχάσει από τον εφιάλτη του μεταναστευτικού, λογάριασαν όμως χωρίς την κυβέρνηση που από τον περασμένο μήνα άρχισε να μεταφέρει μετανάστες από άλλα νησιά και περιοχές της χώρας στην Κω.

Μετά το πρώτο δρομολόγιο, ο Δήμαρχος Κω με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τους αρμόδιους υπουργούς στις 4 Ιουλίου, ζήτησε να σταματήσει η μεταφορά μεταναστών από άλλες περιοχές στην Κω, επισημαίνοντας τους κινδύνους από τον εγκλωβισμό εκατοντάδων ανθρώπων στο hot spot αλλά και την ανάγκη προστασίας της εικόνας του νησιού, ως τουριστικού προορισμού.

Γραπτή απάντηση δεν πήρε ούτε από τον κ. Τσίπρα ούτε από κανέναν από τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά μία εβδομάδα μετά η κυβέρνηση μετέφερε στην Κω 72 μετανάστες που είχαν αποβιβαστεί στην Ανάφη

Φορείς του νησιού μιλούν για «εκδικητική στάσης» λόγω των αντιδράσεων στη δημιουργία hot spot στο νησί και εικάζουν ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι και η δημιουργία και ενός δεύτερου χώρου φιλοξενίας μεταναστών στην Κω και πως με τις συνεχείς μεταφορές μεταναστών του τελευταίου μήνα, απλά προετοιμάζει το έδαφος.

Από την πλευρά τους ο Δήμος και οι τοπικοί φορείς κρατούν χαμηλούς τόνους αφού δεν θέλουν να υπάρξουν προβλήματα στην εικόνα του νησιού,τη στιγμή μάλιστα που ο τουρισμός δείχνει να πηγαίνει πολύ καλά.

Ωστόσο διατυπώνονται φόβοι στο νησί από αρμόδιους φορείς ότι μπορεί να δημιουργηθούν επεισόδια τύπου Μόριας αλλά και να υπάρξουν ζητήματα με τη δημόσια υγεία στο hot spot αφού ήδη κυκλοφορούν πολλές ανεπιβεβαίωτες φήμες ενώ είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει προληπτικός έλεγχος για επιδημιολογικά φαινόμενα και ασθένειες.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Κω επιτίθεται κατά της κυβέρνησης. Αφού υπενθυμίζει την επιστολή του δημάρχου προς τον Πρωθυπουργό και τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με την οποία ζητούσε να σταματήσει η μεταφορά παράνομων μεταναστών από άλλα νησιά στην Κω, «μια πρακτική που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα και μάλιστα εν μέσω της τουριστικής περιόδου» τονίζει:

«Είναι σαφές ότι για κάποιους δεν υπάρχει τσίπα! Λειτουργούν με αυταρχισμό και εκδικητικά απέναντι στην Κω και δεν είναι η πρώτη φορά. Το νησί που δεν έσκυψε το κεφάλι και αντέδρασε στη δημιουργία hot spot και κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου, πρέπει να τιμωρηθεί. Δεν υπολογίζουν ούτε τον τουρισμό μας αλλά ούτε και τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε για να αποκαταστήσουμε την εικόνα του νησιού ως τουριστικού προορισμού.

Με αυθαίρετο και εκδικητικό τρόπο για ένα νησί που αποτελεί τον τρίτο κορυφαίο τουριστικό προορισμό, εγκλωβίζουν στο νησί μας εκατοντάδες ανθρώπους αδιαφορώντας για τις συνέπειες,­ αλλά και τους κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια αλλά και για τη δημόσια υγεία».

Διαβάστε επίσης: Στα 155.000 ευρώ οι ζημιές των βανδαλισμών στο κέντρο της Αθήνας