“Πυρ ομαδόν” κατά Τσίπρα και Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη

Κύμα σφοδρής επίθεσης κατά του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει οι νέες αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και οι αναφορές του πρώην υπουργού, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η Νέα Δημοκρατία, που επαναφέρει συνεχώς στο προσκήνιο το μείζον πολιτικό της αφήγημα για την ανάγκη να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή, η οποία θα θέσει στο μικροσκόπιό της τα τεκταινόμενα εκείνης της κρίσιμης περιόδου, εκτοξεύει βολές κατά του οικοσυστήματος της Κουμουνδούρου. Παράλληλα, διαμηνύει πως τα στοιχεία απαιτούν και τη διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης, την ώρα που κορυφαία στελέχη της βάλλουν κατά του πρωθυπουργού.

“Οι κ. Βαρουφάκης και Λαφαζάνης περιέγραψαν με σαφήνεια τα σχέδια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Αν αυτά υλοποιούνταν έως το τέλος, η χώρα θα οδηγούνταν σε δραματικές καταστάσεις τύπου Βενεζουέλας με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες. Όλα αυτά, σε κάθε περίπτωση, θα διερευνηθούν από Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή. Αλλά, τα στοιχεία που δημοσιεύονται απαιτούν και τη διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης. Είναι χρέος της να παρέμβει, να επιτελέσει το καθήκον της και να συμβάλλει στην αποκάλυψη ολόκληρης της αλήθειας. Οι πολίτες το απαιτούν, καθώς συνειδητοποιούν ότι εκείνοι πληρώνουν για πολλά χρόνια τα σπασμένα μιας ιδεοληπτικής και ανίκανης κυβέρνησης”, τόνισε, σε ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, τόνισε: «Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι συμμορία», εκτιμώντας πως ο πρώην ΥΠΟΙΚ της ταραγμένης περιόδου του 2015 έχει καταγράψει και άλλα στο κινητό του, πολύ χειρότερα για τον Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.»Ο Χουλιαράκης «προδότης», ο Σταθάκης «άθλιος», ο Παππάς να λέει «θα δείρουμε τον Στουρνάρα” και ο Τσίπρας να λέει θα τον διώξουμε με μπουνιές και κλωτσιές. Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι συμμορία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ: Σκληρή επίθεση Γεωργιάδη: «Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι συμμορία»

Από την πλευρά του το Ποτάμι σε ανακοίνωση του τόνισε ότι “Ο κ. Τσίπρας μέχρι τώρα έχει αποφύγει να μιλήσει για όσα αδιανόητα αποκαλύπτει κατά καιρούς ο κ.Βαρουφάκης. Τώρα δεν δικαιούται να σιωπά. Τον καλούμε να τοποθετηθεί και να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει όλα αυτά τα τυχοδιωκτικά σενάρια που λέει ότι έχει καταγράψει ο πρώην κορυφαίος υπουργός του (το asset για τη χώρα, όπως τον αποκαλούσε).”

Τα πολιτικά, ηθικά και νομικά ζητήματα που εγείρονται από τις αποκαλύψεις πρώην υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναδεικνύει με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ανεξάρτητου βουλευτή, δύο χρόνια μετά τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2015, οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν έκπληκτοι τις τελευταίες ημέρες τον έναν υπουργό της τότε κυβέρνησης μετά τον άλλο να προβαίνουν σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για όσα διημείφθησαν κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Τσίπρα.

Διαβάστε πειρσσότερα εδώ: Χ. Θεοχάρης: Ο Τσίπρας να αναλάβει τις ευθύνες του για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποτάμι για αποκαλύψεις Βαρουφάκη: Ο κ. Τσίπρας δεν δικαιούται να σιωπά

«Βόμβες» Βαρουφάκη: Ο Τσίπρας γνώριζε τα πάντα εξαρχής

Λαφαζάνης: Λεφτά από τη Ρωσία και πετρέλαιο από την Βενεζουέλα προέβλεπε το εναλλακτικό σχέδιο

Κάθετος ο Λαφαζάνης: Δεν γνώριζα κάτι για το σχέδιο για «παράλληλο νόμισμα»

Επιβεβαιώνει τον Κιμ ο Βαρουφάκης: «Από το 2014, στο σπίτι του Τσίπρα, είχα εξηγήσει το παράλληλο νόμισμα»

Νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη: «Θα πετάξω έξω τον Στουρνάρα με τις κλωτσιές» φώναζε ο Τσίπρας!

Αποκάλυψη Βαρουφάκη: «Με έκαναν υπουργό Οικονομικών όταν τους παρουσίασα το σχέδιο μου»! (video)

ΝΔ: Να παρέμβει η Δικαιοσύνη για τα σχέδια Grexit του ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση Ν.Δ. σε ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Λαφαζάνη