Σε συμφωνία κατέληξαν «Ναυτεμπορική»-Eurobank για το ληξιπρόθεσμο δάνειο

Σε συμφωνία με την Eurobank για το ληξιπρόθεσμο δάνειο των 6,5 εκατ. ευρώ που είχε κάνει απαιτητό η τράπεζα, προχώρησε η Ναυτεμπορική.

Υπεγράφη από την εταιρεία Ναυτεμπορική-Π.Αθανασιάδης & ΣΙΑ ΑΕ και την πιστώτρια τράπεζα Eurobank Ergasias ΑΕ συμφωνία αναστολής (standstill agreement) κατά τους όρους της οποίας η τράπεζα, σε συνδυασμό με τα μέτρα και εξασφαλίσεις που έχει ήδη λάβει, ανέλαβε την υποχρέωση να μην αξιώσει την εξόφληση των ληξιπροθέσμων απαιτήσεών της και να μην προβεί σε πράξεις αναγκαστικής εκτελέσεως ή λήψη άλλων παρεμφερών μέτρων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία δεσμεύθηκε να παραδώσει στην τράπεζα επιχειρηματικό σχέδιο και πλάνο λειτουργικής αναδιάρθρωσης που θα εκπονήσει ανεξάρτητη και αναγνωρισμένου κύρους συμβουλευτική εταιρεία, στην οποία έχει ήδη προσφύγει η εταιρεία, με άμεσο και κύριο σκοπό την κεφαλαιακή της ενίσχυση.

Υπενθυμίζεται πως στις 9 Ιουνίου είχε εκδώσει ανακοίνωση η εταιρεία που ανέφερε τα εξής:

«Η εταιρεία Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ-Π.ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ (στο εξής η «Εταιρεία») κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του Ν.3340/2005, της υπ’αριθμ.3/347/12.7.2005 απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Κανονισμού του Χ.Α. ως ισχύουν, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η πιστώτρια τράπεζα EUROBANK ERGASIAS ΑΕ κατήγγειλε τη σύμβαση πίστωσης της Εταιρείας με ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό, καθιστώντας το συνολικό οφειλόμενο ποσό 6.506.899,82 ευρώ ληξιπρόθεσμο και απαιτητό, καλώντας ταυτόχρονα την Εταιρεία όπως καταβάλει το συνολικό αυτό ποσό αμέσως.

Η Εταιρεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια  ώστε η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με την πιστώτρια Τράπεζα να καταλήξει σε λύση ικανοποιητική και για τα δύο μέρη».

Διαβάστε επίσης: Διοικητικές αλλαγές στον Ant1 και νέες θέσεις για Λιαρέλλη και Μιχαλάκη