Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία στη Βουλή

Κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, διαδηλώνει αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωση που μοιράζουν στους διερχόμενους, το νομοσχέδιο Γαβρόγλου:

«βάζει δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά μετατρέποντας τα Ιδρύματα σε μαγαζιά και τους φοιτητές σε πελάτες, ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, δημιουργεί ακόμα περισσότερα πτυχία πολλών ταχυτήτων ως διαβατήρια για την κακοπληρωμένη δουλειά χωρίς δικαιώματα».

Η κινητοποίηση γίνεται ενάντια στις αναδιαρθρώσεις που προωθεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, το οποίο συζητείται  σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής

«Το νομοσχέδιο για την Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση είναι η εφαρμογή του 4ου μνημονίου στην Παιδεία, η συνέχεια της επίθεσης που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η ΕΕ έχουν εξαπολύσει για να εξασφαλίσουν την ανάπτυξη των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών».

Τα παραπάνω τονίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του «Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών» σε ανακοίνωσή της για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, καλώντας τους φοιτητές να διεκδικήσουν τις σπουδές που έχουν ανάγκη.

Αυτή την ώρα φοιτητές βρίσκονται έξω από τη Βουλή, στην προσπάθειά τους να υψώσουν την φωνή τους για τα δικαιώματά τους.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική. Οι φοιτητές φωνάζουν συνθήματα και παραμένουν συγκεντρωμένοι στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης: Τέρμα οι πιστώσεις για αναλώσιμα σε ασφαλισμένους από τα φαρμακεία Αττικής